Most-Híd: Matovič ohrozuje rokovania o pravicovej vláde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fico sa nenechá opľuť, Matovič je ochotný sa ospravedlniť
Líder OĽaNo Igor Matovič na nádvorí Úradu vlády SR pred svojim brífingom po skončení tlačovej besedy predsedu vlády Roberta Fica. Bratislava, 14. august 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 11. marca (WebNoviny.sk) – Strana Most-Híd vyzýva všetky strany, ktoré sa zúčastňujú na rokovaniach o zostavení pravicovej vlády, k uvážlivým, stabilizujúcim krokom a vyjadreniam. Týka sa to predovšetkým predsedu OĽaNO-NOVA Igora Matoviča, ktorý si podľa Mostu-Híd neuvedomuje, že svojimi krokmi ohrozuje rokovania o vytvorení pravicovej vlády.

Obrazom: Poslanci si prevzali osvedčenia o zvolení

Agentúru SITA o tom informoval hovorca Mostu-Híd Matej Kováč s tým, že Most-Híd mrzí, že Matovič pokračuje vo svojich hrách aj po voľbách. Narážal tým na dnešný Matovičov status na sociálnej sieti, v ktorom líder OĽaNO uviedol, že podľa Oszkára Világiho by sa mal Most-Híd správať zodpovedne a mal by ísť do koalície so Smerom.

„Ak ide Igorovi Matovičovi o zostavenie pravicovej vlády a nie o prekrytie svojich problémov, ktoré skôr alebo neskôr môžu spôsobiť problémy v koalícii, mal by s vyhláseniami voči kolegom už raz prestať, pretože dôveru, na ktorej musí vláda stáť, posúva na minimálnu úroveň,“ píše sa v stanovisku Mostu-Híd.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Postoj Mostu-Híd sa od volieb v ničom nezmenil – rokovať o zostavení vlády s Robertom Ficom strana odmietla a bude pokračovať v rokovaniach o vytvorení stabilnej pravicovej vlády. „Pritom bude dôležité, koľko mandátov vie do takejto zostavy garantovať každá zúčastnená strana vrátane hnutia OĽaNO Igora Matoviča,“ uvádza sa v stanovisku strany.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor Matovič
Firmy a inštitúcie Most-Híd