Úžasný trik, ako bez námahy otvoriť igelitový sáčok jediným pohybom. V obchode zažiarite a získate obdiv

igelitový sáčok
igelitový sáčok Foto: František Stacho

Určite to poznáte. Prídete na nákup a potrebujete otvoriť igelitový sáčok, no niekedy je to poriadne náročné. Aj keď sa snažíte zo všetkých síl, sáčok akoby mal vlastnú vôľu a odmieta sa otvoriť. Našťastie existujú šikovné triky, vďaka ktorým si s týmto problémom poradíte raz-dva a navyše bez zbytočného stresu.

Rukavice sťažujú manipuláciu

Najväčšie problémy bývajú pri balení pečiva, keď musíte používať igelitové rukavice. V takom prípade je otváranie sáčku ešte komplikovanejšie. No ak viete, kde správne sáčok uchopiť, máte vyhrané. Skúste jemne potiahnuť za ucho sáčka, čím sa vytvorí malý trojuholníček, ktorý sa dá ľahko roztrhnúť. Ak sa vám to podarí, otvoríte sáčok bez problémov aj s rukavicami.

Navlhčené prsty uľahčia prácu

Ak máte v obchode blízko pri pečive umiestnenú čerstvú zeleninu, využite to vo svoj prospech. Stačí si jemne navlhčiť prsty o listy alebo plody zeleniny a sáčok sa vám bude otvárať omnoho jednoduchšie. Táto drobná pomôcka vám môže ušetriť čas aj nervy.

Osvedčená metóda trenia

Medzi najrozšírenejšie a najúčinnejšie techniky patrí trenie sáčku medzi prstami. Uchopte sáčok medzi prostredník a ukazovák, zvyšné prsty použite na jeho pridržiavanie a druhou rukou trieť vyčnievajúci okraj sáčka. Po chvíľke trenia by sa mal sáčok jednoducho otvoriť bez väčšej námahy.

Originálne a netradičné metódy

Ľudia skúšajú rôzne spôsoby, ako si poradiť s neotvárajúcim sa sáčkom. Fúkanie alebo slinenie patria medzi neodporúčané a nehygienické praktiky, no medzi obľúbené patrí napríklad tleskanie. Okraj sáčku si vložte medzi ukazovák a prostredník a druhou rukou do neho zatlieskajte. Ďalšou zaujímavou metódou je vložiť sáčok medzi dve zemiaky a trieť ich o seba. Tento jednoduchý trik spôsobí, že sa sáčok ľahko uvoľní a otvorí.

Textilný sáčok ako pohodlná alternatíva

Ak sa chcete úplne vyhnúť zápaseniu s igelitovými sáčkami, vyskúšajte textilné sáčky. Tieto ekologické alternatívy si získavajú čoraz väčšiu obľubu medzi zákazníkmi. Nielenže sa ľahko otvárajú, ale sú aj vhodnejšie na uskladnenie ovocia a zeleniny ako klasické igelitové sáčky. Pri pečive však textilné sáčky nie sú ideálne, pretože pečivo v nich rýchlo stráca čerstvosť. Po príchode domov odporúčame pečivo presunúť do igelitového vrecka alebo do chlebníka, kde ostane dlhšie čerstvé.

Vyskúšajte tieto jednoduché triky a už nikdy sa pri otváraní sáčkov nebudete trápiť. Stačí len malá zmena a každodenné nákupy sa pre vás stanú oveľa príjemnejšími!

Odporúčané

Mohlo by Vás zaujímať