Slovenská Veľká noc sa zameriava na tradičné potraviny, nájdete aj ochrannú známku zlaté jahňa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mäso
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) odštartovala tretí ročník projektu Slovenská Veľká noc, ktorý potravinárov núti viac hovoriť o kvalite a poukazovať na zdravé výrobky.

Projekt Slovenská Veľká noc

Podľa potravinárskej komory musí byť vzdelávanie spotrebiteľov dlhodobé a počas celého roka. Najmä v období blížiacich sa sviatkov je dôležité ešte viac spotrebiteľom vysvetľovať, prečo by mali v obchodoch siahnuť po kvalitnej potravine vyrobenej na Slovensku. Informovala o tom SPPK na svojej stránke.

Projekt Slovenská Veľká noc sa aj tento rok zameriava na tradičné potraviny, ktoré spotrebitelia nakupujú pred Veľkou nocou. SPPK na svojej sociálnej sieti bude vysvetľovať, aké sú benefity jarných potravín, ktoré sú súčasťou slávnostného veľkonočného stola.

Benefity slovenskej hydiny a vajíčok

Potravinárska komora napríklad vysvetľuje, ako spoznať, či je kúpené jahniatko skutočne chované na Slovensku. „Hľadajte ochrannú známku Zlaté jahňa 100 % slovenské. Mäso s takýmto označením skrýva v sebe mimoriadne benefity pre ľudský organizmus,“ upresnila SPPK. V projekte Slovenská Veľká noc sa zamerali aj na benefity slovenskej hydiny a slovenských vajíčok.

„Naši hydinári ubezpečujú, že pred Veľkou nocou bude dostatok slovenskej hydiny. A navyše, čo je výborná správa pre spotrebiteľov, hydinári ponúkajú, a to nielen na veľkonočný trh, produkty aj pre náročnejších spotrebiteľov. Ide o tzv. prémiové výrobky: hydinu z kurčiat chovaných systémom welfare alebo mäso z pomaly rastúcich kurčiat. Sú dlhšie chované a majú výrazne kvalitnejšie a teda hodnotnejšie mäso,“ uzavrela SPPK.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SPPK Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora