Štát dá Katolíckej univerzite 480-tisíc za opravu internátu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Katolícka univerzita
Aula Katolíckej univerzity v Ružomberku. Foto: SITA/Peter Zimen

BRATISLAVA 17. apríla (WebNoviny.sk) – Ministerstvo školstva poskytne Katolíckej univerzite v Ružomberku kapitálovú dotáciu 480-tisíc eur na úhradu časti nákladov spojených s rekonštrukciou a nadstavbou študentského domova bloku C.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan to oznámil počas návštevy Katolíckej univerzity v utorok 12. apríla, kde sa stretol s rektorom univerzity Jozefom Jarabom a ďalšími členmi vedenia univerzity. Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.

Minister uviedol, že vyhovel žiadosti univerzity o podporu, pričom vychádzal z uznesenia vlády SR z 24. júna 2015, ktorým vláda uložila rezortu pomôcť univerzite vyriešiť krízovú situáciu v rámci možností kapitoly pri dostavbe ubytovacích kapacít počas rokov 2015 až 2016.

Financovanie projektu za 2,8 milióna eur bolo viaczdrojové, vrátane využitia štrukturálnych fondov EÚ a vlastných finančných prostriedkov. Rekonštrukciu internátneho bloku C dokončili koncom minulého roka. V súčasnosti ešte riešia interiérové vybavenie. Študenti by v ňom mali opäť bývať od začiatku nového akademického roka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Plavčan
Firmy a inštitúcie Katolícka univerzita v RužomberkuMŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR