BRATISLAVA 4. apríla (WBN/PR) – Jarou inšpirované kulinárske variácie prichádzajú aj do sezónneho menu v Kempinski Hoteli River Park. V aprílovom menu sa na stoloch ocitne chutná jahňacina. „Ako predjedlo podávame domáci aspik s chrumkavým chlebom a sviežimi lístkami žeruchy. Nasleduje írska polievka z mladej karotky s jarnou cibuľkou a kapustou, alebo tzv. pastiersky koláč s jahňacím ragú s jarnou hľuzovkou a koreňovou zeleninou podávaný so zemiakmi. Hlavným chodom je konfit z jahňacieho pleca na orientálny spôsob so zelenou špargľou a kuskusom. Po výdatnom mäsitom pokrme dobre padne už iba ľahký dezert z jahôd, pistácií a sorbetu,“ vysvetľuje šéfkuchár Bjoern Juhnke, ktorý odporúča ochutnať všetky jedlá v rámci päťchodového degustačného menu. V májovom menu sa jedlá odľahčia ešte o niečo viac, nastáva totiž vrcholná sezóna mladej šťavnatej špargle. Aj jej prípravu však poňal šéfkuchár Kempinski Hotela River Park tak, ako je to u neho zvykom- pre hostí chystá prekvapenie v podobe netradičných úprav a kombinácií. Absolútnou novinkou prekvapí reštaurácia River Bank gourmetov aj v júni. Do Bratislavy dovezie tradičné holandské sezónne jedlo- mladé slede „maatje“.
Jarné menu v Kempinski Hoteli River Park
- Aktualizované
SITA
1 min. čítania
Foto: Kempinski Hotel River Park
Máte tip na článok?
Napíšte nám TU
Najnovšie na SITA.sk
Zimné prázdniny a koncoročné dovolenky sú už za dverami: Kam za dobrou lyžovačkou a na čo nezabudnúť predtým, než vyrazíte na svah?
Informačný servis
V Ekvádore eskaluje násilie. Zastrelili reprezentačného obrancu, predtým aj ďalších troch futbalistov
Patrik Mindžák
Stavebníctvo čaká ďalšie zdražovanie. Vyššie ceny materiálov aj prác zasiahnu investorov aj domácnosti
Informačný servis
Zimné prázdniny a koncoročné dovolenky sú už za dverami: Kam za dobrou lyžovačkou a na čo nezabudnúť predtým, než vyrazíte na svah?
V Ekvádore eskaluje násilie. Zastrelili reprezentačného obrancu, predtým aj ďalších troch futbalistov