Jarné menu v Kempinski Hoteli River Park

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Kempinski Hotel River Park

BRATISLAVA 4. apríla (WBN/PR) – Jarou inšpirované kulinárske variácie prichádzajú aj do sezónneho menu v Kempinski Hoteli River Park. V aprílovom menu sa na stoloch ocitne chutná jahňacina. „Ako predjedlo podávame domáci aspik s chrumkavým chlebom a sviežimi lístkami žeruchy. Nasleduje írska polievka z mladej karotky s jarnou cibuľkou a kapustou, alebo tzv. pastiersky koláč s jahňacím ragú s jarnou hľuzovkou a koreňovou zeleninou podávaný so zemiakmi. Hlavným chodom je konfit z jahňacieho pleca na orientálny spôsob so zelenou špargľou a kuskusom. Po výdatnom mäsitom pokrme dobre padne už iba ľahký dezert z jahôd, pistácií a sorbetu,“ vysvetľuje šéfkuchár Bjoern Juhnke, ktorý odporúča ochutnať všetky jedlá v rámci päťchodového degustačného menu. V májovom menu sa jedlá odľahčia ešte o niečo viac, nastáva totiž vrcholná sezóna mladej šťavnatej špargle. Aj jej prípravu však poňal šéfkuchár Kempinski Hotela River Park tak, ako je to u neho zvykom- pre hostí chystá prekvapenie v podobe netradičných úprav a kombinácií. Absolútnou novinkou prekvapí reštaurácia River Bank gourmetov aj v júni. Do Bratislavy dovezie tradičné holandské sezónne jedlo- mladé slede „maatje“.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať