BRATISLAVA 4. apríla (WBN/PR) – Jarou inšpirované kulinárske variácie prichádzajú aj do sezónneho menu v Kempinski Hoteli River Park. V aprílovom menu sa na stoloch ocitne chutná jahňacina. „Ako predjedlo podávame domáci aspik s chrumkavým chlebom a sviežimi lístkami žeruchy. Nasleduje írska polievka z mladej karotky s jarnou cibuľkou a kapustou, alebo tzv. pastiersky koláč s jahňacím ragú s jarnou hľuzovkou a koreňovou zeleninou podávaný so zemiakmi. Hlavným chodom je konfit z jahňacieho pleca na orientálny spôsob so zelenou špargľou a kuskusom. Po výdatnom mäsitom pokrme dobre padne už iba ľahký dezert z jahôd, pistácií a sorbetu,“ vysvetľuje šéfkuchár Bjoern Juhnke, ktorý odporúča ochutnať všetky jedlá v rámci päťchodového degustačného menu. V májovom menu sa jedlá odľahčia ešte o niečo viac, nastáva totiž vrcholná sezóna mladej šťavnatej špargle. Aj jej prípravu však poňal šéfkuchár Kempinski Hotela River Park tak, ako je to u neho zvykom- pre hostí chystá prekvapenie v podobe netradičných úprav a kombinácií. Absolútnou novinkou prekvapí reštaurácia River Bank gourmetov aj v júni. Do Bratislavy dovezie tradičné holandské sezónne jedlo- mladé slede „maatje“.
Jarné menu v Kempinski Hoteli River Park
- Aktualizované
SITA
1 min. čítania
Foto: Kempinski Hotel River Park
Máte tip na článok?
Napíšte nám TU
Najnovšie na SITA.sk
Infekčný pavilón na Kramároch prechádza rozsiahlymi opravami, renovácia bude stáť viac ako desať miliónov
Dominika Knoteková
Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na nebezpečný výrobok v predajniach Sinsay. Máte ho doma aj vy?
Paulína Danko