PREŠOV 30. mája (WEBNOVINY) – Prešov bude žiť od štvrtka 30. mája do soboty 1. júna najväčším sviatok gastronómie na území Prešovského kraja.
Už po druhýkrát sa historické centrum mesta prevonia výnimočnými vôňami jedál rôznorodých chutí a zároveň ponúkne dobrú zábavou.
V poradí II. ročník Festivalu Dobrej chuti Prešov 2013 sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho.
Tematicky je tento ročník venovaný propagácii európskej kuchyne. Počas troch dní ochutnajú návštevníci festivalu tradičné i netradičné gastronomické špeciality a nápoje od vybraných šéfkuchárov a producentov potravín.
Ako informovala hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová, prostredníctvom „degustačného menu“ predstavia zúčastnené reštaurácie to najlepšie zo svojej ponuky. Ich kvalitu návštevníci ocenia v súťaži o titul Festivalovej reštaurácie. Spomedzi hlasujúcich vyžrebujú organizátori v závere festivalu víťazov, ktorí získajú hodnotné ceny.
Na svoje si prídu milovníci tradičnej i exotickej kuchyne, dobrého piva, kvalitného vína, destilátov, miešaných nápojov, voňavej kávy, živej hudby, ale aj všetci tí, ktorí sa chcú naučiť niečo nové z oblasti kulinárstva a prípravy jedál. Odborný program spestrí prebiehajúci Musetti Cup pod vedením koordinátora SCAE Stanislava Cibuľu a vystúpenie známych šéfkuchárov -Vojta Artza, šéfkuchára spoločnosti METRO a Františka Krankotu, šéfkuchára Prešovského klubu kuchárov a cukrárov.
Po celé tri dni bude súčasťou podujatia bohatý sprievodný program. Vystúpia hudobné zoskupenia KMEŤOBAND, ABBA Rock Show, Nobel Band, Dominika Mirgová, Petra Dakaj & Arpád Csete, Viki Olejárová, Yellowee, Michaella, Latino-gipsy Devils Music. Hovorkyňa doplnila, že špeciálnu pozornosť venujú malým labužníkom, ktorým organizátori v rámci Medzinárodného dňa detí pripravili atraktívnu zábavu. Vstup na festival je voľný. Všetky akcie sa budú konať na Hlavnej ulici denne od 11:00 do 24:00.