Šálku aromatickej kávy vychutnanej pri príjemnom rozhovore v kaviarni či s knihou v lone na terase často dopĺňa i chuť na niečo sladké. Venezuelský dizajnér Enrique Luis Sardi preto vytvoril originálny dizajn kávových šálok, ktoré sú jednoducho na zjedenie – a to doslovne.
Drobné šálky na presso sú vyrobené z cesta, ktoré pripomína mix zmrzlinových kornútkov a tvrdého čajového pečiva. Ich vnútro je pokryté špeciálnou polevou z cukru, ktorá jednak slúži ako izolačný materiál medzi horúcim nápojom a šálkou a zároveň sa postará o osladenie nápoja.
Keďže z prenosnej šálky nevzniká žiaden odpad, šetrí životné prostredie a čas a vodu minutú pri umývaní riadu. Nápad založený na princípe – vypi kávu, zjedz zákusok – je nesmierne jednoduchý, a predsa sa na trh dostáva až teraz. Kým Sardi postupne zbiera ocenenia v oblasti ekológie, podnikateľských stratégií a dizajnu, taliansky kávový gigant Lavazza postupne rokuje o dlhodobej spolupráci. Chutná kávová šálka by sa tak mala čoskoro dostať k bežným spotrebiteľom.
www.sardi-innovation.com