Starenka mala avantgardný obraz za krížovku, vzala naň pero

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Galéria Cypriána Majerníka
Interiér Galérie Cypriána Majerníka. Galéria je do odvolania zatvorená vhľadom na absenciu finančného príspevku či zníženie a odsunutie peňazí zo strany bratislavského Starého Mesta. Bratislava. 28. február 2014. Foto: SITA/Gabriel Kuchta

Berlín 14. júla (WebNoviny.sk) – Deväťdesiatjedenročná Nemka si v stredu počas návštevy výstavy v múzeu v Norimbergu so skupinou seniorov pomýlila umelecké dielo s krížovkou.

A na obraze avantgardného umelca Arthura Köpckeho nazvanom Reading-Work-Piece z roku 1965, na ktorom je nápis „Doplňte slová“, vyplnila voľné kolónky guľôčkovým perom.

Informovali o tom nemecké médiá a agentúre AP to vo štvrtok potvrdila hovorkyňa múzea Neues Museum Eva Martinová. Povedala, že podľa pracovníkov múzea sa podarí dielo reštaurovať. Obraz bol poistený na 80.000 eur.

Riaditeľka múzea Eva-Christina Krausová podala trestné oznámenie. Uviedla, že to musela urobiť kvôli poisťovni, hoci vie, že seniorka to neurobila zo zlého úmyslu. Polícia ženu vyšetruje pre poškodenie majetku. Arthur Köpcke žil v rokoch 1928-1977.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia