Pestúnku formálne obvinili z brutálnej vraždy dievčatka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Súd uvalil väzbu na ženu podozrivú z vraždy dievčatka
Foto: SITA/AP

Moskva 4. marca (WebNoviny.sk) – V Moskve dnes formálne obvinili z brutálnej vraždy štvorročného dievčatka jej pestúnku. Oznámil to hovorca Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Vladimir Markin.

„Dnes boli vznesené obvinenia proti občianke stredoázijského štátu, narodenej v roku 1977, podľa paragrafu 2 článku 105 ruského trestného zákonníka (vražda maloletej osoby),“ citovala Markina agentúra TASS.

Vyšetrovaním sa podľa Markina zistilo, že 29. februára „po tom, čo rodičia (zavraždeného dievčatka) so svojim starším dieťaťom odišli z (moskovského) bytu“, 28-ročná pestúnka „z neznámych dôvodov spáchala vraždu, podpálila byt a utiekla“.

V rovnaký deň polícia pestúnku zadržala v blízkosti stanice metra Okťabrskoje Pole, kde sa prechádzala s odrezanou hlavou dieťaťa, vykrikovala „Alláhu akbar“ a vyhrážala sa výbuchom nálože. Po jej zadržaní sa žiadne výbušné zariadenie nenašlo.

Motív činu sa snažia zistiť vyšetrovatelia. Obvinená podstúpi špeciálne psychiatrické, psychologické a drogové vyšetrenia, ktorých cieľom bude posúdenie jej duševného zdravia, dodal Markin.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia