Možno mnohí z nás ani netušia, že zaradiť datle do pravidelného jedálnička sa skutočne oplatí. Tu je niekoľko benefitov, ktoré prináša toto ovocie pre naše zdravie.
1. Pomocník pre pečeň
Datle môžu pomôcť znížiť fibrózu pečene a celkovo zlepšujú jej fungovanie.
2. Podporujú zdravie srdca
Toto ovocie je aj vynikajúcou potravou pre vaše srdce. Vďaka draslíku pomáha kontrolovať jeho rytmus, a tým zmierňuje hrozbu arytmie. Okrem toho znižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi.
3. Zabraňuje kôrnateniu tepien
Vysoké množstvo antioxidantov a fenolových kyselín v datliach môže pomôcť znížiť upchatie tepien.
4. Zlepšuje zrak
Datle sú bohaté na vitamín A, ktorý pomáha chrániť rohovku pred všetkými druhmi chorôb. Sú tiež bohaté na obsah luteínu a zeaxantínu. Dve tajomné látky, ktoré umožňujú vašim očiam filtrovať škodlivé účinky svetla a tým predchádzať strate zraku.
5. Dodávajú energiu
Ak skombinujete datle s mandľami alebo kešu orieškami, získate výborný zdroj energie. Postarajú sa o to vitamíny a draslík, ktoré zvyšujú mozgovú aktivitu.
www.fithacker.ru