Plodia ešte vaše rajčiny, papriky či uhorky? Pripravte si domáce a organické hnojivo, ktoré im ešte teraz dodá potrebné živiny, aby plodili ešte viac. Podporí rast listov a zvýši počet kvetov pre kvalitnejšiu a bohatšiu úrody.
Ako si spravíte toto domáce hnojivo?
Dodržte tieto jednoduché kroky a vyrobíte si ho sami hravo doma:
Budete potrebovať:
- 0,5 l vody
- 1 polievková lyžica jedlej sódy
- 1 polievková lyžica sušeného droždia
- 10 litrov vody na zriedenie
Postupujte nasledovne:
Ako prvé si pripravíte kvások: Do nádoby, najlepšie sklenenej, si nalejte pol litra studenej vody, pridajte jednu lyžicu sódy bikarbony a jednu lyžicu sušeného droždia.
Všetko dôkladne premiešajte, aby ste uvoľnili vitamíny, minerály a živiny prospešné pre rast rastlín.
Pred samotným použitím si vyrobenú zmes zriedime do vedra alebo krhli s desiatimi litrami vody.
Tento roztok aplikujeme priamo k paradajkám, paprikám či uhorkám 2-3 krát za mesiac, najlepšie raz do týždňa.
Výhody tohto špeciálneho hnojenia:
Kvasnice zvyšujú obsah dusíka a fosforu, o prispieva k väčšiemu počtu kvetov a tým pádom aj plodov.
Jedlá sóda zase pomáha v boji proti koreňovým a hubovým chorobám a podporuje sladkosť zeleniny.
Takže toto hnojivo podporuje rast a zároveň rastliny chráni, zvyšuje tiež imunitu rastlín a ich odolnosť voči suchu a chladu.
Toto prírodne hnojivo vám dodá bohatšiu a zdravšiu úrodu.