Takúto výbornú Vianočnú nátierku ste ešte nejedli! Robím ju pre návštevy na Vianoce každý rok a všetkým skvelo chutí

Vianočná nátierka
Vianočná nátierka Foto: www.shutterstock.com

Hľadáte originálny recept na vianočné pohostenie, ktorým potešíte rodinu i priateľov? Táto lahodná nátierka pripravená z bežných surovín vás určite nesklame. Vynikajúco sa hodí nielen na sviatočný stôl, ale aj ako rýchle raňajky či večera počas celého roka. Pripravte si ju podľa jednoduchého receptu a vychutnajte si skvelú chuť domácej nátierky.

Čo budete potrebovať:

  • 80 g cibule
  • 90 g nakladaných uhoriek
  • mleté čierne korenie
  • soľ podľa chuti
  • 1 PL horčice
  • 3 PL majonézy
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • 2 vajcia
  • 400 g bravčového mäsa v konzerve

Postup prípravy:

  1. Príprava zeleniny:
    Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Nakladané uhorky nastrúhajte na hrubom strúhadle. Všetko vložte do väčšej misky.
  2. Dochutenie základu:
    Pridajte mleté čierne korenie, horčicu, majonézu a mletú papriku. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili.
  3. Pridanie vajec:
    Vajíčka uvarte natvrdo, ochlaďte v studenej vode a ošúpte. Nakrájajte ich na malé kúsky alebo rozdrvte vidličkou a pridajte do pripravenej zmesi.
  4. Bravčové mäso:
    K nátierke pridajte konzervované bravčové mäso. Roztlačte ho lyžicou a dôkladne zapracujte do zmesi. V prípade potreby dochuťte soľou alebo pridajte viac horčice podľa vlastnej chuti.
  5. Odležanie a podávanie:
    Hotovú nátierku nechajte v chladničke odležať aspoň dve hodiny, aby sa chute prepojili. Podávajte s čerstvým pečivom, nakladanými uhorkami, červenou cibuľou alebo cherry paradajkami. Výborne chutí aj s jarnou cibuľkou.

Táto nátierka je nielen chutná, ale aj mimoriadne jednoduchá na prípravu. Vďaka kombinácii bravčového mäsa a sviežej zeleniny vytvoríte pochúťku, ktorá určite zaujme všetkých pri stole. Urobte si ju na Vianoce alebo len tak pre radosť počas bežných dní.

Odporúčané

Mohlo by Vás zaujímať