Prekvapte svoje chuťové poháriky: Tajný recept na tekvicový sirup, ktorý si zamilujete!

tekvicový sirup
Prekvapte svoje chuťové poháriky: Tajný recept na tekvicový sirup, ktorý si zamilujete! Foto: www.freepik.com

Zrejme už ste v minulých rokoch zaznamenali, že kaviarne ponúkajú niektoré druhy káv s tekvicovou príchuťou. Trik je v použití sladkého sirupu, ktorý ozvláštni caffè latte alebo cappuccino. Nemusíte však zakaždým do kaviarne, tekvicový sirup si pripravíte aj doma.

Tekvicový sirup v sebe kombinuje chuť tekvice s typickým jesenným korením, ako je škorica, muškátový oriešok, zázvor a klinčeky. Keď sa potom tieto ingrediencie spoja, vytvoria zmes chutí, ktorá je ideálna pre sychravejšie obdobie, pretože evokuje pocit tepla a útulnosti. Až teda prídu prvé jesenné dni, buďte na ne pripravení.

Okrem kávy je možné tekvicový sirup použiť ako sladidlo do jogurtu, na kaše, palacinky, vafle a ďalšie sladké pokrmy. Samozrejme treba brať na zreteľ, že obsahuje značné množstvo cukru, a tak je na mieste striedmosť. Na druhú stranu… k príjemnej jesennej atmosfére skrátka prispieť vie.

Recept na tekvicový sirup

Budete potrebovať:

  • polovicu menšej tekvice hokkaido
  • 500 ml vody
  • 180 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • lyžičku škorice
  • môžete pridať aj polovicu lyžičky mletého sušeného zázvoru, ak máte radi štipľavejšiu chuť.

Ako na to?

Tekvicu nakrájajte na kocky, uvarte a sceďte. V inom hrnci zmiešajte vodu, cukry a korenie a chvíľku varte. Potom pridajte uvarenú tekvicu, pár minút znova povarte a následne rozmixujte. Za občasného zamiešania varte do zhustnutia. Hneď nalejte do perfektne čistých pohárov, ktoré otočte hore dnom a nechajte vychladnúť. Nerozrobené poháre uchovávajte v chlade a tme, rozrobené v chladničke.

Odporúčané

Mohlo by Vás zaujímať