Kto by nemal rád zmrzlinu. A práve počas týchto teplých dní, však? Určite každý z nás pozná známy nanuk s karamelom, ktorému len ťažko odolať. Teraz tu máme pre vás jeho zdravšiu verziu, ktorú si môže dopriať naozaj každý. Podľa jednoduchého receptu to určite zvládnete.
Vyrobte si domáci marcipán. Tento recept zvládne každý
Čo budete potrebovať:
Zmrzlinová náplň:
-½ šálky kešu (namočené cez noc)
-½ šálky kokosovej smotany
-1 lyžička vanilkového struku
-⅛ pohára javorového sirupu
Slaný karamel:
-¼ šálky kokosovej smotany
-štipka himalájskej soli
-½ lyžičky vanilkového struku
Čokoládová poleva:
-¼ šálky roztopeného kokosového oleja
-⅓ šálka raw kakaového prášku
-⅛ šálky javorového sirupu
7 dôvodov, prečo je dobré používať javorový sirup ako sladidlo
Postup:
1. Všetky ingrediencie na zmrzlinovú náplň zmiešajte v mixéri. Zmes následne nalejte do foriem na nanuky. Ale nie doplna, iba do trištvrte formy.
2. Do naplnených foriem vložte drevené paličky a dajte do mrazničky.
3. Pripravte si slaný karamel. Všetky prísady dajte opäť do mixéra. Vzniknutú zmes natrite na zamrznuté nanuky. Teraz opäť vložte do mrazničky.
4. Pripravte si polevu. V miske pomocou metličky zmiešajte kakao, kokosový olej a javorový sirup. Do tejto polevy následne namáčajte zamrznuté nanuky.
5. Nakoniec nechajte ešte stuhnúť a môžete si vychutnať skvelý domáci raw nanuk.