Vyskúšajte zdravú verziu obľúbeného nanuku. Podľa receptu to zvládne každý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Domaci magnum 1.jpg

Kto by nemal rád zmrzlinu. A práve počas týchto teplých dní, však? Určite každý z nás pozná známy nanuk s karamelom, ktorému len ťažko odolať. Teraz tu máme pre vás jeho zdravšiu verziu, ktorú si môže dopriať naozaj každý. Podľa jednoduchého receptu to určite zvládnete. 

Čo budete potrebovať:

Zmrzlinová náplň:

-½ šálky kešu (namočené cez noc)
-½ šálky kokosovej smotany
-1 lyžička vanilkového struku
-⅛ pohára javorového sirupu

Slaný karamel:

-¼ šálky kokosovej smotany
-štipka himalájskej soli
-½ lyžičky vanilkového struku

Čokoládová poleva:

-¼ šálky roztopeného kokosového oleja
-⅓ šálka raw kakaového prášku
-⅛ šálky javorového sirupu

Postup, ako vyrobiť domáci magnum.

Postup:

1. Všetky ingrediencie na zmrzlinovú náplň zmiešajte v mixéri. Zmes následne nalejte do foriem na nanuky. Ale nie doplna, iba do trištvrte formy.

Príprava domáceho nanuku.

2. Do naplnených foriem vložte drevené paličky a dajte do mrazničky.

Paličky na výrobu domáceho nanuku.

3. Pripravte si slaný karamel. Všetky prísady dajte opäť do mixéra. Vzniknutú zmes natrite na zamrznuté nanuky. Teraz opäť vložte do mrazničky.

Príprava karamelu na nanuky.

4. Pripravte si polevu. V miske pomocou metličky zmiešajte kakao, kokosový olej a javorový sirup. Do tejto polevy následne namáčajte zamrznuté nanuky.

Čokoládová poleva na nanuky.

5. Nakoniec nechajte ešte stuhnúť a môžete si vychutnať skvelý domáci raw nanuk.

Hotový domáci raw magnum.

Tu si môžete pozrieť aj video, na ktorom je celý postup.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať