Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) vyzdvihla spoluprácu so sektorom Horeca. Touto spoluprácou sa tak poľnohospodári a potravinári snažia poukázať na kritickú situáciu v segmente pre pandémiu COVID-19. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SPPK Jana Holéciová.
„Slovenskí poľnohospodári a potravinári počas roka 2021 trikrát vyjadrili solidaritu a vďaku pre lekárov, sestry, zdravotníckych pracovníkov, ktorým ako formu poďakovania venovali desiatky ton slovenských potravín,“ uviedla Holéciová.
Slovenskí potravinári sú k stratégii Z farmy na stôl skeptickí, žiadajú použiť triezvy sedliacky rozum
SPPK naďalej pokračuje v projektoch zameraných na vzdelávanie mladých ľudí v oblasti potravinárstva. Ide o projekty Hovorme o jedle, Podpor svoj odbor a Slovenské Vianoce.