Pápež navštívil mexickú väznicu neďaleko hraníc s USA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pápež František
Na stretnutie s pápežom vo veľkej väznici číslo 3 prišli stovky trestancov. Ciudad Juárez, 17. február 2016. Foto: SITA/AP

Ciudad Juárez 17. februára (WebNoviny.sk) – Pápež František navštívil dnes – v posledný deň svojej päťdňovej návštevy Mexika – väznicu v meste Ciudad Juárez ležiacom neďaleko hraníc s USA.

Hlava katolíckej cirkvi apelovala na odsúdených, aby pozerali s nádejou do budúcnosti a verili v pozitívnu zmenu svojich životov. Na stretnutie s pápežom vo veľkej väznici číslo 3 v Ciudad Juárez prišlo približne 700 trestancov.

„Poznali ste moc zármutku a hriechu ale nezabudli ste na to, že vo vašom dosahu je sila vzkriesenia a sila Božieho milosrdenstva, ktoré činí všetky veci novými,“ uviedol pápež počas príhovoru vo väzenskej kaplnke.

Bolestivú skúsenosť uväznenia by trestanci podľa Františka mali využiť na to, aby po prepustení pomohli prelomiť bludný kruh násilia, ktorý v posledných rokoch trápi mexickú spoločnosť.

Po návšteve väznice odslúžil pápež v Ciudad Juárez aj omšu. V noci na štvrtok odletí späť do Ríma, kde ho očakávajú o 14.45 h SEČ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ciudad JuarézPápež František