BRATISLAVA 9. decembra (WBN/PR) – Ani sa nenazdáme a je tu obdobie zimných sviatkov – Vianoc a Silvestra. Milujú ho predovšetkým deti, no aj pre dospelých je to výnimočné a príjemné obdobie. Keďže je len raz v roku, treba ho poriadne osláviť, vrátane dobrého jedla – najlepšie s priateľmi či rodinou. Čo teda okrem klasických dobrôt ponúknuť, aby bolo jedlo skutočne tým pravým potešením pre dospelých aj pre deti? Predsa zemiakové hranolčeky a krokety McCain! Chrumkavé hranolčeky, ktoré môžete jesť len tak prstami a servírovať ich do chutného dipu, sú pre každú párty ako stvorené. Navyše, hranolčeky 1.2.3 Fri´Style od McCain sú svojím U-tvarom nielen zaujímavé, ale poslúžia vám ako jedlá lyžička pre ochutnanie rôznych dipov. Guľaté kroketky sú zase príjemných spestrením každého pripraveného menu. Navyše, príprava hranolčekov či kroketiek McCain nestojí veľa času ani námahy, preto si zimné oslavy vychutnáte bez zbytočného stresu a zhonu. Inšpiruje vás aj herečka a moderátorka Kristína Farkašová.
Priemerná predajná cena 1.2.3 Fri´Style: 2,29 €
Priemerná predajná cena Guľaté krokety: 1,69 €
Vianočné tradície v modernejšom prevedení
Vo väčšine rodín sa Vianoce nesú v tradičnom duchu. Mnohí ľudia si tradičné menu radi užijú pri štedrovečernom stole v kruhu najbližších, na vianočnej párty s priateľmi však ocenia aj niečo inovatívne. Skúste svojim hosťom k hlavnému chodu ponúknuť Guľaté krokety od McCain – zemiakovú špecialitu, v ktorej sa snúbi elegancia, sofistikovanosť a skvelá chuť. McCain Guľaté krokety sú ako stvorené pre špeciálne príležitosti. Vo formičke v tvare vianočného stromčeka môžete servírovať chutný šalát a naokolo po tanieri poukladať kroketky, ktoré budú pripomínať vianočné gule.
Guľaté krokety od McCain sa tiež jednoducho pripravujú. Po vytiahnutí z mrazničky sa vysypú na plech a bez pridania oleja ich nechajte piecť. Zatiaľ sa môžete venovať príprave šalátu. Po 20 minútach budú kroketky upečené do zlatista a pripravené na servírovanie a skrášlenie každej dobrej párty či posedenia s priateľmi.
Ako inak pripraviť inšpiratívne jedlo? „Raz som si nechala pripraviť jedlo od food artistu. Bol to úžasný darček, ktorý som si naozaj užila,“ spomína Kristína Farkašová, ktorú poznáte nielen z divadla, ale aj z televíznej obrazovky. „Našou rodinnou špecialitou je však veľká lahôdka – kapustnica so zemiakovým pyré. Studené sa naloží do taniera a zaleje horúcou polievkou. Kto nezažil, nevie, čo je nebíčko v papuľke.“
Silvester ako má byť
Najväčšiu zábavu v zimnom období očakávajú veľkí aj malí od Silvestra. Rozlúčka so starým kalendárnym rokom a vítanie nového roku sú sprevádzané salvami smiechu, tancom a spevom, ktoré na chvíľu preruší len polnočný ohňostroj a dojímavé želania do nového roku. Všetky oslavy Silvestra majú však spoločné jedno – dobré jedlo a pitie. Po dobrej silvestrovskej večeri sa popri zábave veľkým aj malým žiada chrumkať malé dobroty. Na stoloch sa väčšinou objavujú jednohubky, obložené chlebíčky či misy a množstvo ďalších prácnych jedál. Ak však chcete zabodovať u hostí a zároveň si zjednodušiť prípravu silvestrovskej hostiny, určite siahnite po zemiakových hranolčekoch 1•2•3 Fri`Style McCain a Guľatých kroketách McCain. Ich príprava je tak nenáročná, že ich môžete dorábať kedykoľvek počas večera a servírovať vždy čerstvé. K nim stačí niekoľko nápaditých dressingov a hostia budú zaručene nadšení.
Ako si pomôcť pri príprave jedál podľa Kristíny Farkašovej? „Rada sa obšmietam v kuchyni. Avšak je pravda, že moja kuchyňa bez digestoru mi nedovoľuje pripravovať vyprážané jedlá, pretože mám ešte dva dni olejový byt. Preto ak by som robila hranolčeky, tak jedine nejako v rúre bez oleja a pokiaľ by prišiel rad na rezne… pôjdem ich pripraviť k susedom“.
Ako si užiť párty zdravšie a pritom chutne?
Inšpiráciu ponúka aj odborník na výživu, MUDr. Peter Minárik, ktorý miernu úpravu klasického slávnostného menu navrhuje aj zo zdravotného hľadiska. Kapustnicu radí variť bez klobásy, ktorú mnohé deti „nemusia“ a jej chuť im skôr vadí, než aby ju milovali. Namiesto vysmážaného kapra odporúča MUDr. Minárik pečeného tuniaka, lososa alebo pstruha. Pre deti treba rybie mäso zbaviť kostí, aby nedošlo k úrazu a tiež, aby sa v ňom nemuseli zdĺhavo, znechutene prehrabovať. Ako prílohu radí zemiakový šalát bez majonézy, varené zemiaky alebo zemiakové hranolčeky pečené v rúre bez pridania oleja (1•2•3 Fri`Style McCain), ktoré sú na pečenie v rúre určené. Práve zemiakové hranolčeky dokážu deti nadchnúť a vytvoriť počas sviatkov pohodovú atmosféru. A o tú počas sviatkov ide.
O spoločnosti McCain:
Rodinný podnik McCain Foods LtD bol založený v roku 1956 v meste Florenceville/N.B. Tým začala svoju cestu okolo sveta skvelá myšlienka, ktorá už čoskoro nadchla ľudí všetkých vekových kategórií: Mrazené hranolčeky pripravované v rúre na pečenie! Dnes má spoločnosť McCain 20.000 kvalifikovaných zamestnancov spolu v 110 krajinách. Výrobné prevádzky a pobočky, ktoré sa nachádzajú v Kanade, Spojených štátoch, Veľkej Británii, Európe, Japonsku, Taiwane, Austrálii, Novom Zélande, Argentíne a Južnej Afrike. Popri už všeobecne známych a obľúbených zemiakových výrobkoch sa medzitým dostali do ponukového listu aj výrobky rýchleho občerstvenia a rôzne predjedlá. Od roku 1996 existujú výrobky McCain aj na Slovensku. Spoločnosť zásobuje konečných spotrebiteľov chrumkavými výrobkami zo zemiakov v maloobchode aj v gastronómii. Produkty spoločnosti McCain sú ocenené pečaťou a diplomom Zdravo, chutne a aktívne.