Mafia, kričali stovky ľudí. Kaliňákovi ukázali červenú kartu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Protest
Leták v ruke jednej z účastníčok akcie Protest proti zlodejom v politike na Hlinkovom námestí v Žiline. Žilina, 11. júl 2016. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 11. júla (WebNoviny.sk) – Približne šesťsto ľudí dvíhalo červené karty a skandovalo „mafia odstúpiť“ na pondelkovom proteste opozície na Hlinkovom námestí v Žiline. Okrem pokrikov „mafia, mafia, odstúpiť, odstúpiť“ či „do basy, do basy“ sa hodinový protest niesol v pokojnej atmosfére.

Organizátori rozdávali Žilinčanom tričká s nápisom „Fico chráni zlodejov“ a červené karty s výzvou na odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Program moderoval režisér Nikita Slovák. Študentov vyzýval, aby tričká s nápisom „Fico chráni zlodejov“ pravidelne nosili aj do školy. „Keď si to budú môcť ostatní každý deň prečítať a uvedomia si to, možno sa potom Fico polepší,“ vysvetlil.

Obrazom: Štvrtý protest za odvolanie ministra Kaliňáka

Z politikov vystúpil podpredseda SaS Jozef Mihál, poslankyňa NR SR Erika Jurinová z OĽANO-NOVA či poslanec NR SR za SaS Jozef Rajtár, ktorého asistent si pozrel a informoval o prevodoch na bankových účtoch Roberta Kaliňáka a exministra Jána Počiatka.

Jurinová zhodnotila, že už šesť rokov sa OĽANO snaží bojovať s korupciou a mafiou, no zatiaľ neúspešne. „Kaliňák drží Fica a Fico Kaliňáka. Je to mafia. Držia sa svojej peňaženky a dobrovoľne neodstúpia,“ dodal Mihál. Rajtár vyzýval ľudí, aby vydržali, pretože si zaslúžia zmenu. „Ľudia hlasovali vo voľbách za zmenu. Ale dostali vládu mafie,“ povedal protestujúcemu davu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erika JurinováJozef MihálJozef RajtárLadislav BašternákRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a SolidaritaVláda SR