Populárno-náučné prednášky na župných školách pokračujú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prednaska
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 27. februára 2016 (WBN/PR) – Aj v tomto roku pokračuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so Slovenskou akadémiou vied a Slovenskou technickou univerzitou v projekte prednášok pre školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

„Populárno-náučnými prednáškami sme úspešne naštartovali veľmi dobrú spoluprácu. Zo strany žiakov stredných škôl je o ne veľký záujem. Témy prednášok sú rôznorodé. Našim stredoškolákom priblížili vedu ako takú, ale zároveň ich prednášky povzbudzujú v ďalšom štúdiu či ich motivujú k vedeckej kariére,” povedal k projektu Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Cyklus populárno-náučných prednášok sa začal v školskom roku 2014/2015, kedy sa uskutočnili tri prednášky z oblasti onkológie, matematiky a fyziky. V tomto školskom roku boli napríklad témami „Hliník, ktorý bol, je a ešte dlho bude“ alebo „Elektronika v našich službách – vidím, cítim, počujem“.

Koncom januára sa uskutočnila prednáška Barbary Ukropcovej z Ústavu experimentálnej endokrinológie SAV s názvom „Pohyb – elixír života“. Cieľom bolo poukázať na aktívny pohyb, jeho dôležitosť v živote človeka a na to, že slúži nielen ako prevencia pri predchádzaní civilizačným ochoreniam, ale má pozitívny vplyv aj na zlepšenie pamäťových schopností človeka.

Prednášku si vypočuli žiaci Gymnázia Ladislava Novomeského, Tomášikova 2, Bratislava; SOŠ obchodu a služieb S. Jurkoviča, Sklenárova 1, Bratislava; SOŠ elektrotechnickej, Rybničná 59, Bratislava; SOŠ informačných technológií, Hlinícka 1, Bratislava; Strednej zdravotníckej školy, Strečnianska 20, Bratislava.

V priebehu druhého polroka školského roka 2015/2016 sa uskutočnia ďalšie prednášky vedcov zo SAV a STU na rôzne odborné témy pre žiakov v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pavol Frešo
Firmy a inštitúcie BSK Bratislavský samosprávny kraj (VÚC)