V uplynulých dňoch sa v obľúbenej bratislavskej reštaurácii Korzo stretli priaznivci dobrého vína, jedla a umenia, aby spoločne pokrstili najnovší rad vín od spoločnosti Vitis Pezinok – Poézia. Ide o slovenské akostné odrodové vína s prívlastkom, v ktorých nájdu zaľúbenie ako bežní zákazníci, tak aj skúsení someliéri.
Na prvý pohľad možno netradičné spojenia vína a poézie elegantne objasnil riaditeľ vinárstva Vitis Pezinok Peter Krúpa: „Víno, rovnako ako poéziu, treba objavovať. Kvalitnú báseň si musíte prečítať aj niekoľkokrát, kým oceníte všetky jej zvraty a myšlienky. Inak tomu nie je ani s vínom. Musíte objavovať jeho vône, spoznávať jeho chute a degustovať ho s rôznymi jedlami, ak ho chcete dôverne spoznať.“ Toto spojenie vína a poézie bolo zavŕšené pokrstením nového radu Vitis Poézia ústrižkami básní a slov. „Poézia, ktorá vám rozviaže jazyk“, symbolizuje ju aj výrazná červená stuha v modernom dizajne na etikete tohoto vína.

Príjemným poeticko-degustačným soirée šarmantne sprevádzal moderátor Roman Juraško, ktorý v zábavnej talkshow vyspovedal someliérku, víťazku someliérskej súťaže súťaže Vitis Trophée 2016, finalistku MISS Slovensko 2017 a zároveň novú ambasádorku značky Vitis Pezinok Karin Kovácsovú. Talkshow skvele doplnil svojím šarmom, vtipom i gurmánskymi príhodami Oliver Filan. Ten je známy nielen ako syn slávneho spisovateľa a textára, ale aj ako zábavný účinkujúci a spoluautor programu Pálenica live, v ktorým, spoločne s otcom, prešli celé Slovensko. Spájanie vína, chutí, poézie, slova a inšpirácií tak bolo plnohodnotne zavŕšené.

Spolu s riaditeľom Vitis Pezinok Petrom Krúpom predstavili aj najnovší projekt Sprievodca vínami. Tento projekt chce edukovať slovenských zákazníkov v rôznych témach a formách, chce búrať mýty o víne, prinášať Slovákom nové informácie o rôznych odrodách a učiť ich správne párovať víno s jedlom. Párovanie vína a jedla si mohli návštevníci v priebehu večera vyskúšať aj na vlastnej koži a podučiť sa od skúsených someliérov z Vitis Pezinok.
Inzercia