BRATISLAVA 5. júna (WBN/PR) – Spoločnosť Hubert J.E., slovenský producent šumivých vín s takmer 190-ročnou tradíciou, prináša na trh novinku. Po červenom suchom sekte rozširuje najvyšší rad sektov vyrábaných tradičnou metódou o Pauline Hubert rosé. Sekt nesie meno po manželke majiteľa Johanna E. Huberta, ktorá po ňom prebrala vedenie firmy a zaslúžila sa o jej rozvoj.
Výnimočná žena – výnimočný sekt
Podľa legendy bola Pauline zdravotnou sestrou, ktorá sa starala o zraneného napoleonského vojaka, Johanna Huberta. Johann bol pôvodom zo Champagne a dokonale rozumel umeniu výroby šumivých vín. Oženil sa s Pauline a v Prešporku založil prvú výrobňu sektov, ktorá fungovala mimo územia Francúzska.
Skutočne, prešporské šumivé vína boli prvými, ktoré boli vyrábané podľa originálneho francúzskeho receptu mimo územia Francúzska. Avšak Johann zomrel veľmi mladý, preto sa Pauline postavila na čelo firmy a postarala sa o jej rozvoj a šírenie dobrého mena kvalitných sektov nielen v Uhorsku, ale aj v zahraničí. Rad šumivých vín, pomenovaný po tejto silnej a oddanej žene, je rovnako výnimočný ako ona.
Pauline Hubert ružová – kvalita, tradícia a láska k šumivým vínam
Nový ružový sekt v sebe spája dve tváre Pauline – jemnosť a vášeň. Jeho základom sú dôkladne vyberané najkvalitnejšie bobule Frankovky modrej, dopestované vo viniciach na vrchoch Malých Karpát. Pauline Hubert rosé je vyrábaná klasickou metódou, ktorou vzniká aj preslávené šumivé víno z oblasti Champagne. Výsledkom 12-mesačného kvasenia vo fľaši a starostlivým striasaním a otáčaním, je zrodenie ľahkého sektu s lahodnou krémovou chuťou, s arómou biskvitových tónov. Touto metódou výroby vzniká len limitovaný počet fliaš, čo dodáva Pauline Hubert rosé na exkluzivite.
Už na prvý dúšok vás Pauline Hubert rosé upúta harmonickou chuťou, v ktorej sa spája jemná chuť malín a biskvitu. V ľahkej ovocnej vôni zacítite lesné jahody a čerstvé maliny. „Pri Pauline Hubert rosé som sa inšpirovala obdobím leta, nádhernými slnečnými dňami s krásnymi vôňami nielen kvetov, ale aj ovocia. Ružové vína budú určite veľmi obľúbené“, vysvetľuje Ingrid Vajcziková, hlavná enologička spoločnosti Hubert J.E.
Tento sekt si najlepšie vychutnáte vychladený na 6-8°C, v kombinácii s grilovanou zeleninou alebo pstruhom, či kuracím mäsom na bielom víne.