Predsedníctvo Siete odsúhlasilo rokovania so Smerom o vláde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Podpredseda Siete Andrej Hrnčiar
Podpredseda strany #Sieť Andrej Hrnčiar počas vyhlásenia pre médiá v priebehu TB po skončení rokovania predsedníctva v sídle strany. Bratislava, 13. marec 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRATISLAVA 13. marca (WebNoviny.sk) – Opozičná Sieť sa zúčastní rokovaní so stranami Smer-SD, SNS a Most-Híd o zostavovaní vlády, ak dostane pozvanie na takéto rokovania. Odsúhlasili to dnes jednomyseľne všetci prítomní členovia predsedníctva Siete.

Po sobotňajšom sneme SNS, na ktorom národniari odmietli spoluprácu s pravicovými stranami pod vedením lídra SaS Richarda Sulíka, predsedníctvo Siete dnes prijalo uznesenie, podľa ktorého Slovensko má len dve možnosti – vládu opierajúcu sa o pevnú väčšinu v parlamente alebo úradnícky kabinet.

„Na posúdenie, ktorá z týchto dvoch možností je pre Slovensko užitočnejšia, potrebuje vedenie Siete oficiálne stretnutie s vedením strany Smer-SD, Most-Híd a SNS,“ uviedol po rokovaní predsedníctva podpredseda Siete Andrej Hrnčiar.

Sieť chce s týmito stranami rokovať o svojich ôsmich prioritách, ktoré schválila počas týždňa, okrem toho požaduje účasť opozície na kontrole moci v zdravotníctve a doplnenie vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila v záujme vyšetrenia tejto kauzy.

Hrnčiar zdôraznil, že Sieť zatiaľ rozhodla len o rokovaniach so Smerom, Mostom-Híd a SNS a nie o tom, že by do takejto koalície išla. Všetko podľa neho bude závisieť od stretnutí a konečné slovo budú mať stranícke orgány.

Predsedníctva sa nezúčastnili Miroslav Beblavý a Katarína Macháčková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej HrnčiarKatarína MacháčkováMiroslav Beblavý
Firmy a inštitúcie SMER-SD