BRATISLAVA 7. júna (WBN/PR) – Gurmán Fest Bratislava už klope na chuťové poháriky všetkých nadšených milovníkov jedla! V piatok 10. júna začíname a vy nesmiete chýbať. Heslo Ochutnajte Bratislavu sa šíri všetkými zmyslami.
V piatok otvárame brány Medickej záhrady a v Life Cooking Show sa predstavia prvé delikatesy – Roládka z holubičích prsíčok (Andrej Hurajt) alebo noblesná Divina na zámku od kuchára roka 2011 – Mariána Fila.
Michelinova sobota vás určite nadchne, pretože koncentrácia Michelinových kuchárov v Medickej záhrade bude naozaj silná. A nielen to. Nenechajte si ujsť našich novinárov a moderátorov počas súťaži pečenia palaciniek. O prvenstvo v súťaži Crepes d´Or 2011 budú súťažiť tieto médiá – SITA, Nový čas pre ženy, Pravda, Feminity, Myzeny.sk, Miliard Sun, La Cucina Italiana a tím televízie JOJ.
V sobotu si z technických príčin nebudete môcť vychutnať avizovaného pečeného vola, reštaurácia Matyšák pre vás ale pripravila náhradné prekvapenie – pečený jelení chrbát s čokoládovou omáčkou.
Mladá nedeľa okrem rodinného pikniku v centre prírody a chutí ponúka aj súťaž v jedení steakov. Začnite trénovať už teraz, aby ste porazili minuloročného víťaza, ktorému sa kilový steak podarilo zjesť za 15 minút!
V sobotu aj v nedeľu v škole varenia uvidíte okrem šéfkuchárov aj dámy – Henrietu Peškovičovú a Miriam Kalisovú, ktoré vám ukážu, ako sa zamilovať do jedla. Dámy z Nového času pre ženy v nedeľu zase predvedú, ako sa pripravuje jedlo na fotenie do kuchárskych kníh. Pre malých kulinárov je pripravená detská škola varenia počas víkendu medzi 15:00 – 17:00 s Andreou Bučekovou, ktorá vedie Detskú školu varenia v Erdödyho paláci.
Najväčšia gastronomická udalosť roka na Slovensku je tu. Príďte, ochutnajte a zažite to najlepšie, čo slovenská gastronómia ponúka.