Národné kolo Bocuse d'Or vyhral Martin Korbelič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kuchár
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 22. januára (WEBNOVINY) – Národné kolo súťaže Bocuse d’Or, ktorá je považovaná za gastronomického Oscara, dnes vyhral kuchár Martin Korbelič. Okrem postupu do európskeho kola, ktoré sa uskutoční 7. a 8. júna v švajčiarskej Ženeve, získal aj ocenenie za najlepšie pripravenú rybu. Vo štvrtok a dnes o prestížne ocenenie bojovalo sedem tímov zložených zo šéfkuchára, ktorý musí mať viac ako 23 rokov a asistenta, ktorý nemôže mať viac ako 22 rokov. Ak sa Korbeličovi podarí v Ženeve uspieť, postúpi na celosvetové finále vo francúzskom Lyone v roku 2011. Druhé miesto v národnom kole súťaže získal Peter Duranský, ktorý tiež podľa osemčlennej medzinárodnej poroty pripravil najlepšie jedlo z mäsa a tretiu priečku obsadil Marcel Ihnačák.

Po ukončení súťaže a vyhlásení výsledkov si svoje „kuchárske sily“ v exhibícii zmerali traja renomovaní šéfkuchári z radov porotcov. Prvým z nich bol prezident slovenského kola Bocuse d’Or, najlepší slovenský šéfkuchár roka 2008 i 2009 Jaroslav Žídek. Proti nemu sa postavil jediný držiteľ najvyššieho kuchárskeho ocenenia – hviezdy od Michelina z územia bývalého Československa Pavel Pospíšil. Ten prezradil, že podľa jeho skúseností ženu v posteli najviac poteší vajíčko s kaviárom. Konkrétny recept si však nechal pre seba. Tretím kuchárom bol Igor Čehy – držiteľ Gurman Award za rok 2007. Kuchárskymi majstrami pripravené jedlá ochutnával moderátor, publicista a vášnivý čitateľ Dado Nagy, známa zabávačka a moderátorka Elena Vacvalová, moderátorka Lucia Barmošová a reportérka týždenníka Trend Jarmila Horváthová.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jaroslav ŽídekMartin Korbelič