Marcel Ihnačák: Bratislava Food Fest má budúcnosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marcel Ihnačák
Marcel Ihnačák Foto: EF

BRATISLAVA 7. júna (WBN/PR) –

Prípravy na druhý ročník Bratislava Food Fest sú v plnom prúde. V čom bude tento ročník podľa Vás lepší / iný ako ten minulý?

Druhý ročník BFF bude určite zaujímavejší už len vďaka priestorom, v ktorých sa bude odohrávať. Medická záhrada nám ponúka dokonalé atraktívne prostredie pre tento gastronomický festival.

Prezradíte nejaké dobroty, ktoré budete variť a ktoré by návštevníci v Medickej záhrade určite mali ochutnať?

V mojej ponuke jedál na BFF pôjde o veľmi známe a obľúbené jedlo (nielen pre mňa, ale určite pre viacero ľudí), ktoré zatiaľ neprezradím. Návštevníci BFF by mali ochutnávať čo najviac ponúkaných jedál, pretože len tak si môžu vytvoriť názor o ich kvalite, o reštaurácii a hodnotiť úroveň nielen BFF, ale aj slovenskej gastronómie.

Aké sú trendy v tohtoročnej gastronómii?

V zahraničí sa určujú trendy hlavne s rýchlejším prísunom nových druhov bylín, ovocia a zeleniny. Ľudia sú tam otvorenejší spoznávať nové chute, ale trendy v gastronómii sa neurčujú podľa roku. Keby to bolo tak, môžem povedať, že budú kopírovať posledné roky. Varíme zdravo a chutne, samozrejme, bez zbytočných chemicky upravovaných

Vaše najobľúbenejšie jedlo?

Pizza, vlastnoručne pripravená. Prísady sú stále iné, záleží len podľa toho, na čo mám práve chuť. Výroba vlastnej pizze je pre mňa relax, pri ktorom kreatívne spájam rôzne chute. Najmä je to jedlo, pri ktorom sa nemusí sedieť. Aj preto sa stala mojim obľúbeným jedlom.

Čo by ste nikdy nezjedli?

Keby som bol veľmi, veľmi hladný, asi by som zjedol všetko. V inom prípade určite nie rozvarené cestoviny. Hnusia sa mi.

Isto ste ochutnali rôzne zvláštne (cudzokrajné, netypické) jedlá. Spomeniete si na také, ktorého kombinácia, chuť,…vás prekvapila?

Najviac ma očaril čokoládový koláč v mojej bývalej práci v Pied a Tere. Chuť koláča bola neopísateľným zážitkom. Išlo o koláč, ktorý sa piekol na 99 °C asi 5 hodín a podávali sme ho s perníkovou zmrzlinou.

Aj tento rok budeme pokračovať s Life Cooking Arenou – ktorých kuchárov sa podľa Vás oplatí vidieť v tejto kuchárskej šou?

Myslím, že každý zo šéfkuchárov si zaslúži pozornosť, už len vďaka odvahe vystúpiť pred širokou verejnosťou na BFF.

Ako sa cítite v takej kuchárskej šou, akou je Life Cooking Arena? Čo budete na javisku pre divákov variť?

Cítim sa dobre ako kuchár. Som síce zvyknutý vystupovať pred publikom, ale šou radšej robím medzi svojimi. Mám rád kuchynský humor, a ten sa na verejnosť nehodí.

Na ktorú časť BFF sa najviac tešíte?

Celkovo sa teším na atmosféru, ktorú BFF ponúka, či už je to sprievodný program alebo množstvo známych tvárí v rámci tohto biznisu. Je to tiež príležitosť nadviazať nové kontakty.

Prečo sa zúčastňujete 2. ročníka BFF? Čo Vás na BFF teší?

Veľmi rád podporujem gastronomické podujatia. Som presvedčený, že Bratislava Food Fest má budúcnosť.

Poznáte takéto festivaly aj zo sveta, vyrovná sa im BFF? V čom?

Poznám veľmi dobre London food fest, na ktorom som v minulosti aktívne účinkoval. Všetky podobné podujatia si môžu navzájom konkurovať. Dôležité je vytvoriť atmosféru, pri ktorej sa dá dobré jedlo vychutnať.

Varenie je váš život. Čo radi robíte, keď práve nevaríte?

Mojim vášnivým koníčkom je záhrada. No momentálne ma najviac baví výchova môjho skoro 2-ročného syna Simona.

Zhovárala sa Lucia Kulihova, PR manažér Eastfield, a.s.

www.bratislavafoodfest.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať