Konzumujte týchto 8 potravín a môžete predísť srdcovým záchvatom a cukrovke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Befunky collage 14.jpg

Veľmi veľa ľudí trpí nedostatkom horčíka. Horčík je mimoriadne dôležitý minerál, ktorý zodpovedá za viac ako 300 biochemických funkcií v tele. Jeden výskum ukázal, že horčík hrá dôležitú úlohu pri prevencii niekoľkých vážnych zdravotných problémov. Nedostatok horčíka vás vystavuje väčšiemu riziku rozvoja týchto vážnych zdravotných stavov spolu s mnohými ďalšími. Tu je osem potravín bohatých na horčík, ktoré by ste mali pridať do vašej stravy.

1. Špenát

Špenát je vynikajúci zdroj horčíka. Jedna šálka špenátu obsahuje 157 miligramov. Spolu s horčíkom dodáva špenát telu základné vitamíny a minerálne látky, ktoré potrebuje na udržanie hladkého chodu.

špenát, jedlo, vajíčko, zemiaky, kaša
Foto: Shutterstock

2. Tekvicové semienka

Niekoľko rôznych typov semien, vrátane tekvicových, má vysoký obsah horčíka. Len 1/8 šálky tekvicových semien poskytne telu 92 miligramov horčíka. Tieto malé semená môžu pomôcť posilniť vaše telo, stabilizovať krvný tlak a udržať vaše srdce zdravé.

Tekvica, semienka
Foto: www.wholefoodsmarket.com

3. Avokádo

Jedno stredné avokádo poskytuje telu 58 miligramov horčíka. Avokádo má tiež vysoký obsah draslíka, vitamínu K a B vitamínov. Mononenasýtené tuky v avokádach pomáhajú udržiavať vaše srdce zdravé a silné. Štúdie ukázali, že avokádo môže pomôcť znížiť zápal a zlepšiť hladinu cholesterolu.

Týmto spôsobom sa dá uskladňovať avokádo!
Vydrží vám takto dlhšie. Foto: pixabay.com

4. Orechy

Niekoľko rôznych typov orechov má vysoký obsah horčíka. Mandle, kešu a brazílske orechy vám môžu pomôcť dodať dennú dávku horčíka. Orechy sú tiež dobrým zdrojom vlákniny a mononenasýtených tukov. Ukázalo sa, že prispievajú k zlepšeniu hladiny cukru v krvi a cholesterolu.

Vedeli ste, aké prospešné sú pre naše zdravie orechy?
pixabay.com

5. Surové kakao

Kakao je jedným z najvyšších rastlinných zdrojov horčíka. Dajte si malú čokoládovú tyčinku vyrobenú zo surového organického kakaa v priebehu popoludnia. Pomôže vám premeniť glukózu na energiu.

Kakao, čokoláda
Kakao pozitívne vplýva na funkciu mozgu. Foto: www.giallozafferano.it

6. Banány

Jeden veľký banán obsahuje 37 miligramov horčíka. Banány sú tiež plné vitamínu C, vitamínu B6 a vlákniny. Vápnik v ​​banánoch je spojený so znížením rizika srdcových ochorení a nižších hladín krvného tlaku.

Banány, ovocie

7. Čierna fazuľa

Pridajte 1/2 šálky čiernych fazúľ do jedla, aby ste získali 60 miligramov horčíka. Čierne fazule sú tiež dobrým zdrojom bielkovín a vlákniny, ktoré môžu pomôcť regulovať trávenie. Výskum ukázal, že fazuľa a strukoviny môžu pomôcť predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam a problémom s hladinou cukru v krvi.

A ierna fazuaa.jpg

8. Figy 

Len 1/2 šálky fíg obsahuje 50 miligramov horčíka. Obsahujú tiež draslík, vápnik, železo a meď. Antioxidanty pomáhajú podporiť imunitný systém, aby udržal telo zdravé a silné.

Figy.jpg
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať