Video: Hrivík sa stal 79. Slovákom, ktorý si zahral v NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marek Hrivík
Slovenský útočník Marek Hrivík má za sebou víťazný debut v NHL v drese New Yorku Rangers. Foto: SITA/AP

NEW YORK 22. februára (WebNoviny.sk) – Víťazstvo nad Detroitom 1:0 po predĺžení, deväť striedaní, celkovo 7:32 min na ľade, z nich 44 sekúnd v oslabení, jeden bodyček a jedna zblokovaná strela. Taký bol v číslach nedeľňajší debut slovenského hokejistu Mareka Hrivíka v NHL v drese New Yorku Rangers s číslom 46 na pravom krídle štvrtej formácie. V Severnej Amerike pôsobí rodák z Čadce od leta 2009, vo farmárskej AHL od roku 2012, ale prvého zápasu v lige líg sa 24-ročný útočník dočkal až 21. februára 2016.

„Mám skutočne radosť, že sa to podarilo po toľkých rokoch. Som nadšený a pokúsim sa z tejto príležitosti vyťažiť čo najviac,“ hovoril po premiére Hrivík. Odkrútil si ju v kultovej hale Madison Square Garden v súboji dvoch zakladajúcich tímov NHL, ktoré teraz všetky svoje sily vrhajú na boj o postup do play-off.

„Snažil som sa naskočiť do tohto rozbehnutého vlaku. Na farme musíte byť pripravený, že vás zavolajú, prísť a predviesť sa. To je súčasť hokejového biznisu. Vyhrali sme a to je najdôležitejšie. Hralo sa veľa oslabení aj presiloviek, takže som nestrávil na ľade veľa času. Snažil som sa udržať na striedačke v ‚predvádzkovej‘ teplote a čakať na šancu.“

Hrivík (nar. 28. augusta 1991) sa stal v poradí 79. slovenským korčuliarom s minimálne jedným štartom v NHL, v profilige sa predstavilo tiež kvarteto gólmanov. Vedenie „jazdcov“ Hrivíka povolalo na nedeľný duel z farmárskeho tímu Hartford Wolf Pack, v ktorom v tejto sezóne odohral 52 duelov s bilanciou 7 gólov a 21 asistencií. Hrivíkove vyjadrenia priniesol web blueshirtsunited.com.

Video: „Jazdci“ zdolali Detroit 1:0

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek Hrivík
Firmy a inštitúcie New York Rangers