Európska komisia zaradila Trenčiansku borovičku do registra chránených označení pôvodu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Borovička
Trenčianska borovička Juniperus. Foto: www.facebook.com
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
  • Chapters
  • descriptions off, selected
  • captions and subtitles off, selected
    Reklama
    Tento článok pre vás načítala AI.

    Európska komisia zaradila Trenčiansku borovičku do registra chránených označení pôvodu. Tento destilát sa vyrába v meste Trenčín.

    Úspešne sa predáva už viac ako 100 rokov vďaka svojej preslávenej kvalite, typickej chuti a dodržiavaniu tradičného výrobného procesu. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa Zastúpenia Európskej komisie v SR Ingrid Ludviková.

    Trenčianska borovička Juniperus je číra, bezfarebná liehovina s obsahom alkoholu 42 percent s výraznou arómou a intenzívnou, príjemnou chuťou borievky obyčajnej a červenej. Vyrába sa z vyzretého borievkového destilátu, rafinovaného neutrálneho destilátu a tekutého cukru. Kľúčovou zložkou, ktorá dodáva liehovine jej špecifické vlastnosti a charakteristickú chuť, je borievkový destilát.

    Chuť získava najmä pevným percentuálnym podielom vyzretého borievkového destilátu, ktorý sa vyrába dvojstupňovou destiláciou fermentovanej zápary z plodov borievky obyčajnej a borievky červenej. Má výraznú, jemne sladkú a korenistú dlhotrvajúcu chuť a vôňu po borievkach a mierne olejnatú konzistenciu pri tečení.

    Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
    Viac k osobe Ingrid Ludviková
    Firmy a inštitúcie EK Európska komisia