Obrňte sa trpezlivosťou a vaše chuťové poháriky sa vám za to vrelo odvďačia. Na marinovanie bravčového kolena sa odporúčajú až tri dni, pečenie zaberie asi tri hodiny a na výbornú večeru budete spomínať ešte dlho potom.
Na prípravu potrebujeme:
Bravčové koleno zadné cca 1,5 až 2 kg
Soľ
Čierne mleté korenie
Drvená rasca
Cesnak
Marináda:
Pivo svetlý alebo tmavý ležiak 3x 0,5 l
Celé čierne korenie
Nové korenie
Bobkový list
Cesnak
Postup:
Do kolena pasírujeme soľ , cesnak a koreniny a zalejeme pivom. Necháme uležať 1 až 3 dni.
Po marinovaní koleno pečieme najprv 2 hod pri 160 stupňov a 30 min pri 200 až 230 stupňov po
celú dobu pečenia podlievame marinádou. Doba pečenia sa predlžuje podľa potreby v závislosti
od veľkosti kolena.
Tip: Ak chceme mať kožu úplne chrumkavú koleno dopekáme bez výpeku len na rošte.