CULINARIUM: Chrumkavé koleno

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Koleno

Obrňte sa trpezlivosťou a vaše chuťové poháriky sa vám za to vrelo odvďačia. Na marinovanie bravčového kolena sa odporúčajú až tri dni, pečenie zaberie asi tri hodiny a na výbornú večeru budete spomínať ešte dlho potom.

Culinarium

Na prípravu potrebujeme:

Bravčové koleno zadné cca 1,5 až 2 kg

Soľ

Čierne mleté korenie

Drvená rasca

Cesnak

Marináda:

Pivo svetlý alebo tmavý ležiak 3x 0,5 l

Celé čierne korenie

Nové korenie

Bobkový list

Cesnak

Postup:

Do kolena pasírujeme soľ , cesnak a koreniny a zalejeme pivom. Necháme uležať 1 až 3 dni.

Po marinovaní koleno pečieme najprv 2 hod pri 160 stupňov a 30 min pri 200 až 230 stupňov po

celú dobu pečenia podlievame marinádou. Doba pečenia sa predlžuje podľa potreby v závislosti

od veľkosti kolena.

Tip: Ak chceme mať kožu úplne chrumkavú koleno dopekáme bez výpeku len na rošte.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať