Určite ste už počuli, že táto liečivá huba má množstvo výhod pre naše zdravie. Overte si, či ich poznáte všetky.
Hliva ustricová je jedlá a liečivá huba, ktorá sa konzumuje celá a obsahuje množstvo látok prospešných pre naše zdravie. Jej najsilnejším plusom je, že obsahuje látku Betaglukán – stimulant imunity a spomaľovač procesu starnutia.
Má nízku energetickú hodnotu, takže je vhodná aj pri chudnutí. Tento liečivý hríb funguje ako účinná prevencia a aj ako liek na mnohé ochorenia. Tepelnou prípravou hlivy sa účinné látky neznehodnocujú a uchovávajú si svoju silu.
Jedlá z tejto ryby patria medzi najviac toxické, tvrdí agentúra EPA
Hliva obsahuje bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, železo, horčík, fosfor, zinok, meď, mangán, selén, sodík, draslík, vitamín A, B, kyselinu listovú a pantoténovú. Tu je niekoľko dôvod, prečo sa oplatí jej častejšia konzumácia.
Prevencia rakoviny
Viaceré štúdie potvrdili, že hliva ustricová znižuje riziko vzniku nádorových ochorením, čiže je vhodnou prevenciou proti tomuto závažnému ochoreniu.
Potrava pre bunky
Táto huba regeneruje tkanivo i bunky a chráni ich pred voľnými radikálmi.
Zdravé srdce
Hliva ustricová posilňuje srdce a cievy. Je prevenciou pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a znižuje tiež vysoký krvný tlak i cholesterol.
Silná imunita
Väčšina z nás pozná jej prospešné účinky na imunitný systém. Je to vďaka vyššie spomínanej látke Betaglukánu.
Pomáha pri alergii
Dobrá správa pre alergikov – hliva ustricová zmierňuje aj prejavy alergie.
Zlepšuje náladu
Vedeli ste, že táto zázračná huba nám dokáže zlepšiť náladu? Čo tak dnes z nej uvariť polievku?
Ako lieky
Hliva ustricová má antibiotické a antiseptické účinky.
Pomáha pri kožných ochoreniach
Hliva účinkuje priaznivo aj pri kožných ochoreniach, ako sú napríklad akné, ekzém, poranenia, kŕčové žily.
Povzbudzovák
Okrem spomínaných benefitov je tu ešte jeden, odstraňuje pocit únavy a vyčerpania.