Určite vám netreba pripomínať, že zdravie je vo veľkej miere ovplyvnené našou stravou. Niektoré potraviny nášmu organizmu vyslovene škodia a ak si ich doprajeme každý deň, môže sa to odzrkadliť aj na zdraví.
Čo sa stane s vašim telom, ak budete aspoň týždeň konzumovať olivový olej a citrón?
Ktorým jedlám by sme sa mali radšej vyhnúť?
Cukor
Ako bolo spomenuté vyššie, vaša pečeň sa vám veľmi neodvďačí, ak si doprajete každý deň poriadnu dávku cukru. Okrem toho sa môže zvýšiť pravdepodobnosť výskytu cukrovky a obezity. Takisto má zlý vplyv na nervový systém. Skúste nahradiť biely cukor medom alebo prírodnými cukrami.
Múka
Možno si myslíte, že múka nie je pre vás nebezpečná. Ale naopak. Ak sa to s ňou preháňa, je to podobné, ako pri nadmernej konzumácii cukru. Príliš veľa sacharidov spôsobuje preťaženie pečene a má vplyv na hladinu inzulínu v tele.
Navyše, pšeničná alebo ražná múka po spracovaní stráca väčšinu živín a prospešnej vlákniny. Celé zrná nie sú tak zlé – ale nie vo forme múky.
Hotové instantné polievky
Aj tento polotovar sa môže pochváliť vysokým obsahom solí a sodíka, ktorý ďaleko prekračuje povolenú dennú normu. Tieto látky majú na svedomí zadržiavanie vody v organizme, zvyšujú krvný tlak a tým riziko infarktu.
Zemiakové lupienky
Ak sú zemiaky vystavené vysokej teplote, vzniká v nich látka zvaná akrylamid, ktorá môže byť karcinogénnou. Navyše čipsy obsahujú obrovské množstvo soli a sodíka, ktoré spôsobujú zvýšenie hladiny cholesterolu v krvi, čo môže viesť k zvýšenému tlaku a následne k vzniku srdcového infarktu a mŕtvice. Štúdia z roku 2005 tiež odhaľuje, že vysoký príjem soli zvyšuje riziko vzniku rakoviny hrubého čreva.
Mäsové konzervy a polotovary
Tieto výrobky sú plné sodíka, dusičnanov a chemikálií. Niet divu, že štúdie vykonané American Cancer Institute, zistili, že konzumácia mäsových konzerv a polotovarov z mäsa zvyšuje pravdepodobnosť vzniku rakoviny konečníka. Keď sa totiž dostanú dusičnany do tela, zmenia sa na dusitany, ktoré sa považujú sa silný karcinogén.
Margaríny
Obsahujú veľké množstvo trans tukov, ktoré zaťažujú náš organizmus. Okrem toho zvyšujú hladinu cholesterolu v tele, a to poškodzuje naše cievy.
Rýchle občerstvenie
Na príprave týchto potravín je dôležitá najmä rýchlosť, a to samozrejme vplýva na ich kvalitu. Okrem toho by ste nechceli vedieť, čo sa všetko skrýva pod týmto označením. Takže, ak budete jesť toto nezdravé jedlo každý deň, vaše telo pravidelne bude prijímať nárazovú dávku nasýtených tukov a glutamanu sodného . A to určite nie je nič, čo si váš organizmus želá.
www.fithacker.ru