3. Fermentované potraviny dokážu zázraky
Ďalšia zložka stravy, ktorá je ako palivo pre náš mikrobióm a imunitu, sú fermentované potraviny. Kyslá kapusta, bryndza, farmárske jogurty, kefír či kombucha – všetky tieto potraviny obsahujú prospešné mikroorganizmy, podporujúce črevný mikrobióm a jeho rozmanitosť.

Multivitamíny na posilnenie imunity nestačia, podľa odborníkov treba vychádzať z reálnych potrieb organizmu
„V záťažových obdobiach ako je zima, jeseň, jar je dobré pridať aj probiotiká, aby sme podporili diverzitu a funkčnosť nášho mikrobiómu. Je dobré ich podporiť ešte prídavkom prebiotík, ktoré sú potravou pre probiotiká, podporujú rast probiotík a ich metabolickú aktivitu,“ dodáva odborník.

Fermentované potraviny sú skvelá voľba. Foto: Ilustračné, www.gettyimages.com