Prečo niektorí ľudia nikdy neochorejú, aj keď všetci naokolo áno? Dobrá imunita sa dá vybudovať

Ako čo najlepšie posilniť imunitu, aby nás choroby obchádzali oblúkom?
Chrípka, prechladnutie
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com

3. Fermentované potraviny dokážu zázraky

Ďalšia zložka stravy, ktorá je ako palivo pre náš mikrobióm a imunitu, sú fermentované potraviny. Kyslá kapusta, bryndza, farmárske jogurty, kefír či kombucha – všetky tieto potraviny obsahujú prospešné mikroorganizmy, podporujúce črevný mikrobióm a jeho rozmanitosť.

„V záťažových obdobiach ako je zima, jeseň, jar je dobré pridať aj probiotiká, aby sme podporili diverzitu a funkčnosť nášho mikrobiómu. Je dobré ich podporiť ešte prídavkom prebiotík, ktoré sú potravou pre probiotiká, podporujú rast probiotík a ich metabolickú aktivitu,“ dodáva odborník.

Fermentované potraviny
Fermentované potraviny sú skvelá voľba. Foto: Ilustračné, www.gettyimages.com