Vychutnajte si lahodné sladučké "Donuts"

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vychutnajte si lahodné sladučké "Donuts"
Polevu si môžte zvoliť podľa seba, akú máte radi. Foto: pinterest.com

BRATISLAVA 25. októbra (WEBNOVINY) – Ak ste milovníkom šišiek určite vyskúšajte túto dobrotu. Viac menej sme ju prebrali od američanov a volajú sa donutky resp. „Donuts“. Sú naozaj chutné a deti ale aj dospelí ich majú veľmi radi.

Donutky sa dajú robiť z kysnutého cesta, ktoré potom vysmážame alebo z takého tekutejšieho cesta pomocou prístroja na donuty, ktorý sa dá ľahko a lacno zohnať v obchodoch. Zaujímavá je hlavne poleva. Tú si môžte zvoliť akú len chcete, fantázií sa medze nekladú a detičky sa pri tom zabavia. Máme tu pre vás recept na vysmážané donuty s polevou.

Domáce donutky:

– 3 šálky polohrubej múky

– 1 šálka mlieka

– 2 ks žĺtok

– 100g kryštálového cukru

– 100 ml oleja

– 40g droždie

– 1 PL rumu

– štipka soli

Postup:

Najprv si spravíme kvások z teplého mlieka, cukru a kvasníc. Ten následne zmiešame s múkou, v ktorej už sú zapracované zvyšné suroviny. Cesto necháme v teple vykysnúť. Keď je vykysnuté vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na výšku cca 2cm a širším pohárom vykrajujeme kolieska a do ich stredu vykrojíme štamperlíkom ešte menšie kolieska. Takto pripravené donutky ešte necháme chvíľu pokysnúť a vysmážame na oleji.

Poleva:

polevu si pripravíme z práškového cukru a horúcej vody, do ktorej pridáme potravinárske farbivo. Množstvo je ľubovolné, poleva musí byť hustejšia. Donutky namáčame v polevách a posypeme farebnou ryžou alebo kokosom. Na polevu tiež môžme použiť roztopenú bielu, horkú alebo mliečnu čokoládu.

Vychutnajte si lahodné sladučké "Donuts"
Famózne donutky, pri ktorých sa môžte pekne vyhrať s farebnou polevou. Foto: pinterest.com
Vychutnajte si lahodné sladučké "Donuts"
Obľúbená pochúťka, po ktorej sa doma len tak zapráši. Foto: pinterest.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN