Pekári spustili projekt chleba a pečiva s vitamínom D, zmierňuje priebeh vírusového ochorenia

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora hodnotí tento krok ako jeden z pozitívnych za rok 2021.
Chlieb, ilustračná snímka
Foto: ilustračné, SITA/Martin Havran

Pekári odštartovali projekt chleba a pečiva s vitamínom D. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) hodnotí tento krok ako jeden z pozitívnych za rok 2021. Informovala o tom agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Jana Holéciová.

„Ide o obrovský krok vpred, špeciálne počas pandémie. Vitamín D totiž významne pomáha imunite organizmu nielen pri osteoporóze, ale znižuje riziko nakazenia sa respiračnými infekciami, či zmierňuje priebeh vírusového ochorenia,“ uviedla Holéciová.

Viac k osobe: Jana Holéciová
Firmy a inštitúcie: SPPK Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora