RADIMOV 21. marca (WEBNOVINY) – Z množstva slivovíc, jablkovíc, hruškovíc, broskyňovíc, marhuľovíc a ďalších špecialít si budú môcť vyberať v sobotu 22. marca návštevníci 18. ročníka ochutnávky ovocných destilátov v Radimove na Záhorí. Vystavovatelia zo Slovenska a okolitých krajín poslali organizátorom až 1543 vzoriek. Šampiónom výstavy, ktorú organizuje Slovenský zväz záhradkárov, sa stala slivovica Miroslava Kocáka z Radimova.
Podľa šéfa organizačného štábu Ľuboša Mikiča je kvalita destilátov v tomto ročníku výnimočná. Svedčí o tom hodnotenie degustačných komisií, ktoré udelili viac ako polovici súťažných vzoriek zlatú medailu. Podujatie v Radimove má podľa neho vytvorené dobré meno, preto si nikto nedovolí poslať na ochutnávku menej kvalitnú pálenku.
Okrem najlepšej slivovice majú v Radimove aj najlepšiu hruškovicu, ocenenie za ňu získal Ferdinand Hrušecký. Najlepšiu jablkovicu má Peter Reisenauer z Kuchyne a najlepšiu pálenku z oskoruše poslal na ochutnávku Zdeněk Fojtík zo Sudoměříc. Degustačné komisie, v ktorých bolo zhruba sto členov, vyhodnotili aj ďalších víťazov odrôd. Verejná ochutnávka v radimovskom kultúrnom dome sa začína v sobotu o 11:00.