Tereza Mihalíková získala deblový titul na Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tereza Mihalíková
Zľava: Anna Kalinská a Tereza Mihalíková po finálovom zápase štvorhry junioriek na Australian Open, v ktorom zdolali ukrajinský pár Dajana Jastremská, Anastasia Zarická 6:1, 6:1. Melbourne, 30. január 2016. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 30. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Tereza Mihalíková a Ruska Anna Kalinská nasadené ako druhé sa stali víťazkami štvorhry junioriek na melbournských grandslamových Australian Open. V sobotňajšom finále zvíťazili nad ukrajinskými šestkami podujatia Dajanou Jastremskou a Anastasiou Zarickou za 48 minút hladko 6:1, 6:1.

Vo finále štvorhry juniorov o titul bojoval Lukáš Klein, ktorý však spoločne s Čechom Patrikom Riklom prehrali s domácou dvojicou Alex De Minaur a Blake Ellis za 72 minút 6:3, 5:7, 10:12 (zápasový tajbrejk).

„Finále štvorhry chlapcov bolo veľmi vyrovnané a rozhodol kúsok šťastia v supertajbrejku, ktoré sa priklonilo na stranu víťazov. Zopakoval sa vlaňajšok, keď bol Alex Molčan veľmi blízko k výhre. Tohto roku bol Lukáš ešte bližšie, v supertajbrejku mali s Riklom mečbal za stavu 9:8. Lukáš utvoril s českým tenistom dvojicu, na ktorú bolo radosť sa pozerať. Chlapci podávali super výkony, chýbalo už len grandslamové víťazstvo,“ vyhlásil pre spravodajstvo STZ tréner Kleina v rámci programu Národného tenisového centra Ľubomír Kurhajec.

Štvorhra junioriek – finále:

Anna Kalinská, Tereza Mihalíková (Rus./SR-2) – Dajana Jastremská, Anastasia Zarická (Ukr.-6) 6:1, 6:1 za 48 minút

ŠŠtvorhra juniorov – finále:

Alex De Minaur, Blake Ellis (Aus.) – Lukáš Klein, Patrik Rikl (SR/ČR-8) 3:6, 7:5, 12:10 (zápasový tajbrejk)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alex de MinaurAlex MolčanAnna KalinskáDajana JastremskáLukáš KleinTereza Mihalíková