V Nepále sa zrútilo ďalšie lietadlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Nepále sa zrútilo ďalšie lietadlo
Foto: SITA/AP

Káthmandu 26. februára (WebNoviny.sk) – Malé lietadlo s 11 ľuďmi na palube havarovalo dnes v hornatej oblasti na západe Nepálu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vládneho predstaviteľa. Ten uviedol, že podľa prvých informácií zahynul pri nehode najmenej jeden človek.

Agentúra DPA s odvolaním sa na políciu informovala, že o život prišli dvaja piloti jednomotorového lietadla. Stroj leteckej spoločnosti Kasthamandap mal zrejme technické problémy a pokúsil sa pristáť na poli v blízkosti vrcholu hory, pričom havaroval. K miestu nešťastia je to z najbližšej obce najmenej štyri hodiny chôdze. K vraku vyslali policajných a armádnych záchranárov, z nepálskej metropoly Káthmandu povolali vrtuľník.

Tento týždeň ide už o druhé letecké nešťastie v Nepále. V strednej časti krajiny sa v stredu zrútilo menšie civilné lietadlo, pričom zahynulo všetkých 23 osôb na palube. V lietadle typu DHC-6 Twin Otter spoločnosti Tara Air sa okrem trojčlennej posádky nachádzalo 20 pasažierov a traja členovia posádky. S výnimkou dvoch Kuvajťanov boli všetci cestujúci občanmi Nepálu.

Stroj smeroval z mesta Pokhara, ležiaceho 200 kilometrov západne o metropoly Káthmandu, do mesta Jomsom, keď stratil kontakt s riadiacou vežou. Vrak lietadla a telá obetí sa našli v oblasti hory Soli Ghoptebhir v stredonepálskom okrese Myagdi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia