Česká horolezkyňa spadla zo steny Javorového štítu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vrtuľník
Rýchlostnú cestu R1 po nehode motocyklistu dočasne uzavreli pre pristátie vrtuľníka rýchlej zdravotnej pomoci Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA/ POPRAD 10. marca (WebNoviny.sk) – Na pomoc 34-ročnej českej horolezkyne, ktorá dnes spadla počas výstupu na Javorový štít vo Vysokých Tatrách, leteli dnes popoludní leteckí záchranári. Žena pri páde zo steny Javorového štítu utrpela viaceré poranenia. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Air – Transport Europe Zuzana Hopjaková, k posádke Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu sa pridali aj dvaja členovia Horskej záchrannej služby.

Jedného z horských záchranárov spolu s lekárom vysadili na pristávacej ploche pri Zbojníckej chate. Horský záchranár, ktorý ostal na palube, zranenú ženu evakuoval zo steny štítu a transportovali ju k Zbojníckej chate, kde jej lekár leteckých záchranárov poskytol potrebné prednemocničné ošetrenie. Podchladenú ženu s poranením rebier a s podozrením na vnútorné poranenia letecky dopravili do popradskej nemocnice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať