Meteorológovia varujú pred povodňami a snehovými jazykmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Potok Sekčov sa vylial, hrozia povodne
Výdatné sneženie a následne topiaci sa sneh spôsobili vyliatie potoka Sekčov pri Finticiach. Cesta bola neprejazdná. Fintice, 31. január 2015. Foto: SITA/Viktor Zamborský

BRATISLAVA 20. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred povodňami, ktoré dnes môžu zasiahnuť oblasti na juhu Slovenska. Hydrologická výstraha druhého stupňa do 18:30 platí v okresoch Rimavská Sobota, Lučenec, Levice-východ a Rožňava. Prvý stupeň do 19:00 platí v okrese Turčianske Teplice v Žilinskom kraji, do 18:30 vo Veľkom Krtíši v Banskobystrickom kraji a v Nových Zámkoch-juh v Nitrianskom kraji, v oblasti Košice-okolie do 20:00.

SHMÚ varuje aj snehovými jazykmi a závejmi, ktoré dnes popoludní zasiahnu takmer celé severné Slovensko. Výstraha prvého stupňa platí v okresoch Kežmarok a Poprad v Prešovskom kraji a okrem okresu Turčianske Teplice vo všetkých okresoch Žilinského kraja. Výstraha platí od soboty 14:00 do polnoci. SHMÚ o tom informuje na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav