Dôchodca vyzýva primátora Piešťan, aby odstúpil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Piešťany
Foto: Facebook/Mesto Piešťany

PIEŠŤANY 19. februára (WebNoviny.sk) – Podpisy pod výzvu na odstúpenie primátora Piešťan Miloša Tamajku a jeho zástupcu Michala Hyneka chce v najbližších dňoch zbierať obyvateľ mesta Vladimír Šišovský.

Svoju iniciatívu prezentoval na rokovaní mestského zastupiteľstva, zdôvodnil ju neplnením predvolebných sľubov primátora. Výzva, pod ktorú chce získať aspoň 5 000 podpisov, neobsahuje žiadosť adresovanú obecnému zastupiteľstvu o vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní primátora. Obyvatelia mesta by primátora mohli odvolať len referendom.

Sedemdesiatdvaročný dôchodca Šišovský vyčíta primátorovi Tamajkovi reorganizáciu mestského úradu, ktorá podľa neho paralyzovala jeho činnosť, rozpočtové provizórium, katastrofálny stav ciest a chodníkov, neriešenie problémov s plávaním v meste a ďalšie nedostatky.

Šišovský spolu s petičným tímom už v roku 2013 organizoval v Piešťanoch petíciu za zníženie cien pohrebných služieb. Podpísalo ju viac ako 3500 ľudí, reálnym výsledkom bolo zníženie poplatku za používanie dvoch domov smútku v meste o 13 eur za jeden pohreb. Šišovský v súčasnosti kandiduje do Národnej rady SR za stranu Kotleba – Ľudová strana naše Slovensko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia