IBM kúpila spoločnosť IRIS Analytics

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
IBM logo
IBM logo

BRATISLAVA 5. februára (WBN/PR) – Spoločnosť IBM oznámila akvizíciu IRIS Analytics, súkromnej firmy špecializujúcej sa na analytické nástroje, ktoré v reálnom čase pomáhajú firmám bojovať proti finančným podvodom.

Podľa výsledkov prieskumu IBM Institute for Business Value až 16 percent dopytovaných bánk uviedlo, že dokážu odhaliť pokus o podvod až v jeho priebehu. Odhaduje sa, že trvá viac ako štyri týždne, kým sa potvrdia nové typy ohrození a následne prijmú potrebné opatrenia.

Existujúce techniky odhaľovania podvodov sú viazané na špecializované „black box“ modely, ktoré nie je jednoduché adaptovať. Napríklad v oblasti platieb sa stále viac využívajú alternatívne a mobilné transakcie, pričom sa stále viac uplatňujú čipové technológie a PIN kódy. Rovnako rýchlo však zdokonaľujú svoje technológie aj kybernetickí zločinci.

IRIS ponúka analýzu finančných podvodov v reálnom čase, pričom využíva strojové učenie sa na rýchle vytváranie modelov zabraňujúcich kybernetickým podvodom. Súčasne podporuje vznik a úpravu existujúcich modelov, ktoré preukázali svoju úspešnosť na rôznych platobných platformách. IRIS funguje ako „virtuálny analytik“, ktorý pomáha rozpoznať nové typy pokusov o podvod. Aplikuje modely strojového učenia sa, ktoré analytikom umožnia odhaliť podvody a včas zasiahnuť, aby sa týmto podvodom podarilo predchádzať. Spoločnosť IRIS bola založená v roku 2007 a sídli v nemeckom Koblenzi.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IBM