Väčšina Slovákov viní za zlý stav zdravotníctva všetky vlády

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nemocnica
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 5. februára (WebNoviny.sk) – Väčšina Slovákov vníma situáciu v školstve a v zdravotníctve negatívne. Zodpovedné sú všetky doterajšie vlády. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý vypracovalo Európske analytické centrum pre agentúru SITA v dňoch 28. januára až 3. februára 2016 na vzorke 1043 respondentov starších ako 18 rokov.

Takmer 75 percent opýtaných vníma situáciu v zdravotníctve ako zlú, pričom 35,5 percenta ju označilo za veľmi zlú a 38,6 percenta ju považuje za skôr zlú ako dobrú. Naopak, situáciu v zdravotníctve zhodnotilo ako veľmi dobrú len 3,2 percenta opýtaných a 21,4 percenta ju považuje za skôr dobrú ako zlú. K otázke sa nevedelo vyjadriť len 1,3 percenta respondentov.

Zodpovednosť za zlý stav zdravotníctva je podľa väčšiny opýtaných na pleciach všetkých doterajších vlád. Myslí si to 56 percent respondentov. Vládam Roberta Fica pripisuje najväčšiu mieru zodpovednosti 28,2 percenta opýtaných. Samotným pravicovým vládam prisudzuje najviac zodpovednosti za stav zdravotníctva 12,7 percenta respondentov. K otázke sa nevedelo vyjadriť 3,1 percenta opýtaných.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MZ Ministerstvo zdravotníctva SRVláda SR