BRATISLAVA 18. júna (WBN/PR) – Na výnimočných kombináciách piva s jedlom si budú môcť pochutnávať všetci tí, ktorí v termíne 19.-21. júna zavítajú do areálu Dostihového závodiska v Petržalke na Gurmán Feste. Hlavným partnerom podujatia lákajúceho tisíce labužníkov je Zlatý Bažant, vďaka ktorému zažije festival chutí unikátne gastronomické obohatenie. V zóne Zlatého Bažanta bude pre účastníkov pripravený stan Sedem chutí piva, v ktorom môžu až do nedele objavovať chute jedál ideálne ladiace s pivom. Degustačné menu s pivom zostavil šéfkuchár Laci Hornáček podľa programu Sedem chutí piva spoločnosti HEINEKEN Slovensko. Program už viac ako rok vzdeláva pivárov a gurmánov v rôznorodých chutiach piva a jeho správnom kombinovaní s jedlom, a rozvíja tak pivnú kultúru na Slovensku.
Značka Zlatý Bažant umožní návštevníkom Gurmán Festu vychutnať si širokú škálu chutí piva z dielne pivovaru v Hurbanove. V ponuke počas celého víkendu bude Zlatý Bažant 12% aj 10%, Zlatý Bažant Pšeničné i Tmavé, ako aj Zlatý Bažant Nealko. Chýbať nebude ani obľúbený radler Zlatý Bažant v príchuti Grapefruit spolu s aktuálnou novinkou Zlatý Bažant Radler 0.0% úplne bez alkoholu v príchutiach Citrón a Citrón-Baza-Mäta.
Široká ponuka pív však nie je zďaleka jediným obohatením festivalu. V rámci svojho programu pripravil Zlatý Bažant aj gastronomicko-pivnú časť v stane Sedem chutí piva. Gurmáni a pivní fajnšmekri tu môžu degustovať jedlá zo štvorchodového menu, ktoré vytvoril šéfkuchár a odborník na párovanie piva s jedlom Laci Hornáček. Ku každému jedlu dostanú návštevníci festivalu aj deci piva, ktoré pre nich vybral obchodný sládok pivovaru v Hurbanove Karol France. Môžu si tak doslova na vlastnom jazyku otestovať pravidlá párovania piva a jedla podľa programu Sedem chutí piva, ktorý približuje gurmánom pestrý svet tisícov pivných chutí prostredníctvom zjednotenia do siedmich chuťových kategórií.
Tých, ktorí to s pivným gurmánstvom myslia vážne, určite zaujme praktická prezentácia programu Sedem chutí piva priamo na hlavnom pódiu festivalu. Šéfkuchár Laci Hornáček tu v sobotu 20. júna o 16:00 hod. pripraví naživo pred očami návštevníkov dve gurmánske špeciality, ktoré skombinuje s dvomi rôznymi druhmi pív Zlatý Bažant. „Gurmán Fest je výborná príležitosť, ako môžeme náš vzdelávací program Sedem chutí piva priniesť opäť bližšie k tým, ktorých téma pivného someliérstva a piva v gastronómii zaujíma – či už sú to klasickí pivári, ľudia vyhľadávajúci nové a zaujímavé chuťové variácie, alebo gastronomickí profesionáli,“ hovorí Monika Kottmanová, Development Manager HEINEKEN Slovensko.
Zlatý Bažant nebude chýbať na festivale ani v špecializovanom Stane nápojov. Obchodný sládok Karol France tu má dvakrát denne počas piatka aj soboty pripravenú prezentáciu Umenie čapovať s podtitulom „Navariť pivo je veda, ale správne ho načapovať je umenie“. Pivárov iste zaujmú praktické ukážky techník čapovania v podaní naslovovzatého odborníka.
Menu Sedem chutí piva na Gurmán Feste 2015
• Kanapka s pestom zo sušených paradajok a mozzarellou s pivom Zlatý Bažant Pšeničné
• Ražník z kuracej pečene v oravskej slaninke s pivom Zlatý Bažant Marcové
• Grilované kura Tabaco, paradajky s ovčím syrom a kôprom s pivom Zlatý Bažant 10%
• Čokoládový brownies s marhuľovo mätovým coulis s pivom Zlatý Bažant Tmavé