Reštaurácia pokutuje hostí, ktorí nechajú zvyšky na tanieri

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: newsfeed.time.com

Hoci sa väčšina reštaurácií snaží nalákať hostí na rôzne akcie, nájdu sa aj také, ktoré pre zákazníkov stanovujú prísne pravidlá. Patrí k nim aj japonská reštaurácia Hachikyo v meste Sapporo, ktorá sa špecializuje na morské plody. Najnovšie sa svojich zákazníkov rozhodla pokutovať v prípade, že na tanieri nechajú nedojedené zvyšky.

Bez názvu
Foto: www.inhabitat.com

Reštaurácia je známa najmä pre svoju špecialitu tsukko meshi z lososích ikier naložených na vrstve ryže. Luxusné jedlo stojí okolo 15 eur, no ak ho zákazník nedoje celé, cena sa ešte navýši. Za zvláštnou pokutou stojí jednoduchý dôvod. Miestni rybári údajne pracujú v takých nebezpečných podmienkach, že pri ich práci často dochádza k zraneniam a niekedy i stratám na životoch.

„Ako prejav vďačnosti a ohodnotenia jedla je preto zakázané nechať v miske čo i len zrnko ryže. Kto tak urobí, musí tu nechať finančný príspevok,“ uviedla zákazníčka reštaurácie Midori Yokoyama.

Aby pokutovanie zákazníkov lepšie pochopili aj zamestnanci reštaurácie, majiteľ každého čašníka či kuchára na skúšku posiela na more. Tu si majú na vlastnej koži vyskúšať, aké ťažké je dostať sa k ikrám.

Reštaurácia však na pokutách veľa nezarába. „Jedlo je také chutné, že ho takmer vždy každý doje celé,“ uviedla miestna čašníčka.

http://newsfeed.time.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať