BRATISLAVA 27. marca (WBN/PR) – Jar oslavujú v MEDUSA Group špecialitami, ktoré nezaťažia organizmus ich zákazníkov. Tím šéfkuchárov siedmich podnikov pripravil jarné menu pre všetky kľúčové podniky skupiny.
„Naši dodávatelia nám denne nosia čerstvú zeleninu na tony a ako ich najväčší slovenský gastrodberateľ si môžeme vyberať z toho najlepšieho,“ pochvaľuje si Peter Štecko, majiteľ skupiny. „Pôsobíme v Bratislave a snahu Bratislavčanov zdravo jesť dokumentuje aj fakt, že len v minulom roku sme predali jedlá, v ktorých sme použili viac ako 52 tisíc hlávok šalátu.“
Typickými špecialitami jari sú v MEDUSA Group napríklad bruschetta s jarnou zeleninou a balkánskym syrom (150g/3,99€, PRIMI Polus), špargľový krém s kroketami z údeného lososa, s arašidovým olejom a penou z medvedieho cesnaku (0,33l/4,39€, RIO Grande), pappardelle so zelenou špargľou, jarnou zeleninou a parmezánom (300g/8,79€, PRIMI River Loung Eurovea) so sladkou bodkou z KUBU – jahodovo-rebarborovým koláčom s mätovo-jogurtovou omáčkou (150g/ 4,79€).
Jarné menu nájdu návštevníci podnikov MEDUSA Group v ponuke od utorka 2. apríla.
Prehľad všetkých jarných špecialít:
SLANG PUB
Predjedlo
Hubové ragú z jarných hríbov so slaninou podávané na opekanom chlebe s listovým šalátom – 150g /4,99€
Polievka
Jarná zeleninová polievka s krupicovými haluškami – 0,33l/ 2,79€
Hlavné jedlo
Cuketová placka plnená kuracou pečienkou s čerstvým chilli – 250g /6,49€
Údené kuracie prsia na grile s jarným miešaným šalátom a feta syrom – 200g/ 7,49€
Dezert
Domáce jablkovo – rebarborové pyté 150g/2,99€
KUBU
Predjedlo
Tatarák z lososa so špargľovým šalátom a bagetkou s bylinkovým maslom 100g/7,99€
Šalát
Insalata primavera con formaggio blu (listový šalát, reďkovka, špargľa, vajíčko, modrý syr a pomarančovo-tekvicový dressing) 300g/7,49€
Hlavné jedlo
Zander alla griglia (zubáč na grile s duseným špenátom , cherry paradajkami s pečeným zemiakom a kôprovým dressingom) 200g/15,99€
Tagliatelle primavera (tagliatelle so špargľou, červenou cibuľou, cukrovým hráškom, červenou paprikou a ľahkou vínovou omáčkou) 300g/6,79€
Dezert
Rebarbaro torta alle fragole (jahodovo-rebarborový koláč s mätovo-jogurtovou omáčkou) 150g/4,79€
RIO
Predjedlo
Tuniakové carpaccio s jarnou salsou, baby šalátom a chlebovým chipsom – 120g / 9,49 €
Polievka
Špargľový krém s kroketami z údeného lososa, s arašidovým olejom a penou z medvedieho cesnaku – 0, 33 l / 4,39 €
Hlavné jedlo
Grilovaný halibut ,krémové rizoto z mladého hrášku a cukety, omáčka zo žltej papriky a zázvoru – 200g / 21,99 €
Do ružova pečený jahňací chrbát, hráškovo-mätové pyré, cibuľová marmeláda a jahňací jus – 200g / 24,99 €
Dezert
Jablkovo-hrušková tortička s mätou, mandľami, karamelovým krémom a vanilkovou zmrzlinou – 150g / 4,49 €
Primi Michalská
Polievka
Krémová polievka z romanesca a medvedieho cesnaku s prepeličím vajíčkom a paprikovým olejom – 0,33l / 3,69€
Predjedlo
Insalata primavera s kuracími kúskami v parmezánovej cruste (uhorka, červená reďkovka, žltá mrkva, špargla, a Chardonnay dressing) 250g/5,99€
Crostino s pestom z mladého hrášku a provensálskou šunkou – 150g/4,49€
Hlavné jedlo
Teľacie osso bucco s gremoládou z chrenu a jarnej cibuľky s bianco rizotom z farebnej cukiny – 250g/15,49€
Rolky z platýza plnené zelenou špargľou s estragónovou omáčkou a varenými zemiakmi – 200g/11,49€
Dezert
Domáca kokosová zmrzlina s karamelizovaným ananásom, brownies sušienkou a granátovým jablkom – 100g/3,99€
PRIMI POLUS
Predjedlo
Bruschetta s jarnou zeleninou a balkánskym syrom – 150g/3,99eur
Marinované plátky roastbeefu so špargľou, rukolou a cherry paradajkami – 150g/7,99eur
Polievka
Špargľový krém s restovaným pórom a tekvicovým olejom – 0,33L/2,99eur
Hlavné jedlo
Pečená prepelica s jarnou zeleninou na masle a bataty zemiakmi – 200g/9,79eur
Špargľové rizoto s kuracím mäsom a parmezánom – 300g/8,99eur
Dezert
Rebarborová panna cotta – 120g/3,99eur
PRIMI RIVER LOUNGE EUROVEA
Predjedlá
Pizza štangle plnené s nivou a jarnou cibuľkou podávané so smotanovo-pažítkovým dipom – 4 Ks / 4,29 €
Šalát z čerstvého baby špenátu s marinovanou cviklou a kozím syrom – 200g/8,99€
Mušle na bielom víne s cesnakom a čerstvými bylinkami – 300g / 10,99 €
Hlavné jedlá
John Dory s pečeným feniklom a varenými zemiakmi na bylinkovom masle – 250g/12,99€
Pappardelle so zelenou špargľou, jarnou zeleninou a parmezánom – 300g/ 8,79 €
Dezert
Domáci rebarborový koláč – 150g / 2,99 €
BARROCK
Predjedlo
Hrianky s roastbeefom , jarnou cibuľkou, feniklom a kôprovým dipom – 150 g/4,99€
Crab cake s Marie Rose dipom – 150 g/4,99€
Polievka
Hráškový krém s parmezánovým chipsom – 0,33 l/2,99€
Hlavné jedlo
Králik na grile s dusenou špargľou, baby zemiakmi a pažítkovou omáčkou – 200g/12,99€
Zeleninový burger s bataty hranolkami a cesnakovým dipom – 300g/6,99€
Dezert
Ríbezľový muffin s ríbezľami a grapefruitovým mascarpone – 150g/2,99€
MEDUSA GROUP bola založená v roku 2003 otvorením reštaurácie MEDUSA v historickom centre Bratislavy. MEDUSA bola vôbec prvým večerným podnikom a cocktail barom v Bratislave s vystúpeniami DJ-ov a v krátkom čase sa stala legendou nočného života. V tom istom roku (2003) bol vytvorený koncept samoobslužných reštaurácií PRESTO spolu so sieťou reštaurácií Al dente. Dnes prevádzkuje skupina dvadsaťštyri vlastných gastrozariadení (vrátane samostatnej cateringovej divízie), v ktorých pracuje vyše 600 zamestnancov. MEDUSA Group je najväčšou gastronomickou skupinou pôsobiacou na slovenskom trhu. Jej jediným vlastníkom je Peter Štecko. Viac info nájdete aj na www.MEDUSAgroup.sk.