BRATISLAVA 28. mája (WBN/PR) – Presne o dva týždne budú môcť milovníci dobrého jedla ochutnávať Bratislavu v Medickej záhrade. Aj vy môžete byť pri najväčšej gastronomickej udalosti roka na Slovensku a vybrať si spomedzi 26 reštaurácií tú najlepšiu.
Z pripravovaného programu 3. ročníka Gurmán Festu Bratislava, ktorý sa uskutoční v Medickej záhrade 10. – 12. júna, vyberáme aktivity, ktoré si určite nenechajte ujsť. „Michelinova sobota“ sa ponesie v duchu tej najlepšej gastronómie. Na hlavnom pódiu v Life Cooking Aréne predvedú návštevníkom svoje kuchárske umenie hneď traja šéfkuchári ocenení Michelinovou hviezdou – 3-Michelinový šéfkuchár Gabriele Feliciani z Talianska, Michelinový šéfkuchár Damien Thuries z Francúzska, na Slovensku dobre známy Michelinový Pavel Pospíšil.
V sobotu si určite nenechajte ujsť súťaž médii v pečení originálnych francúzskych palaciniek na hlavnom pódiu, ktorú zastrešuje majiteľ reštaurácie Chez Amelie v centre Bratislavy – Frédéric Miskiewicz. Práve on bude predsedať porote, ktorá vyhodnotí palacinkovú súťaž. Vyhrať môžu poukaz na Školu varenia, kuchárske knihy, ale aj produkty spoločnosti Palma, hlavného partnera festivalu. Zoznam súťažiacich médií zverejníme už čoskoro.
Ak máte radi netradičné veci, v sobotu vás určite poteší gurmánska špecialita festivalu – pečený prešporský vôl. Rad na pečeného vola bol minulý rok naozaj veľmi dlhý a veríme, že tento rok vám bude chutiť ešte lepšie!
„Mladá nedeľa“ sa ponesie v znamení rodinného pikniku. Nevarte doma, môžete sa skvelo najesť v príjemnom prostredí Medickej záhrady. K dispozícii máte piknikové deky, v Life Cooking Aréne budú variť mladí šikovní kuchári a kuchárskym trikom sa priučíte aj v škole varenia.
Ochutnajte Bratislavu a priďte vyskúšať jedlá z najlepších reštaurácií nielen v Bratislave. Reštaurácie sa počas 3 dní festivalu obmieňajú, určite si nájdete aj vy tú svoju najobľúbenejšiu. Aj tento rok môžete hlasovať o najlepšiu festivalovú reštauráciu udelením guličky, ktorú dostanete pri zakúpení gurmán šeku.