Výroba v závode Pivovaru Šariš vo Veľkom Šariši (okres Prešov) pokračuje aj po celoplošnom skríningovom testovaní na ochorenie COVID-19 bez obmedzení.
Z vyše 150 zamestnancov skončili v povinnej karanténe dvaja, a to pre potvrdené ochorenie v ich domácnostiach. Viacerí pracovníci pritom využili možnosť otestovať sa priamo v závode pivovaru.
Testovanie v závode
Ako informoval obchodný riaditeľ a podpredseda predstavenstva spoločnosti Plzeňský Prazdroj Slovensko Martin Grygařík, pivovar vo Veľkom Šariši v pondelok 25. januára v rámci celoplošného skríningu poskytol zamestnancom možnosť dať sa otestovať priamo vo svojich priestoroch.
Viac o téme: Koronavírus
„Otestovať sa mohli aj zamestnanci našej spoločnosti nachádzajúci sa v čase testovania v blízkom okolí. Aby sme predišli čakaniu v radoch, testovanie prebiehalo podľa presne stanoveného harmonogramu a každé stredisko malo vyhradený presný čas testovania. Možnosť skríningu v pivovare využilo takmer 60 ľudí, u nikoho nebol zaznamenaný pozitívny výsledok,“ skonštatoval Grygařík.
Výroba pokračuje
Ostatní zamestnanci podľa neho využili možnosti otestovať sa na mobilných odberných miestach v okrese alebo absolvovali PCR testovanie po vlastnej línii.
Pre potvrdené ochorenie skončili v karanténe z vyše 150 ľudí zamestnaných v závode len dvaja pracovníci.
„Vzhľadom na aktuálne čísla pokračuje výroba naďalej bez komplikácií. Nezaznamenali sme žiadne problémy ani v rámci logistiky. Prísun surovín potrebných k našej výrobe funguje bez prerušenia. Zároveň aj dodávky našich produktov v segmente obchodov sú plynulé,“ uviedol obchodný riaditeľ.
Komplexný krízový scenár
Zároveň pripomenul, že pivovar už počas prvej vlny pripravil komplexný krízový scenár pre prípad, že by počty zamestnancov, u ktorých bude potvrdený koronavírus, boli vysoké.
„Ešte v marci sme prijali sprísnené hygienické opatrenia, aby sme riziko šírenia nákazy eliminovali čo najviac. Som rád, že prísna hygiena a dodržiavanie pravidiel našimi zamestnancami nám umožňujú už dlhé mesiace udržiavať riziko nákazy vo výrobe v minimálnych číslach,“ zhodnotil Grygařík.