Plusy a mínusy konzumácie obľúbených kešu orieškov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Plusy a mínusy konzumácie obľúbených kešu orieškov
Jedny z najobľúbenejších orieškov. Foto: pixabay.com

BRATISLAVA 3. marca (WEBNOVINY) – Konzumujete pravidelne kešu? Takto sa správajú v našom tele. Kešu sú sladké oriešky s nádychom kyslej chuti a sú bohaté na vitamín C a pod ich šupkou sú toxické oleje, ktoré môžu spôsobiť popáleniny na koži, takže sú predávané v čistom stave. V tejto podobe pre nás nie sú nebezpečné.

Aké sú prospešné vlastnosti kešu orieškov?

Majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti, takže sú dobré proti nachladnutiu alebo bakteriálnym infekciám. Vitamíny a živiny pozitívne ovplyvňujú zápalové procesy, v hornej časti tráviaceho traktu a ich odstránenie. Sú dobré na pomoc pri metabolických problémoch, pretože normalizujú hladinu cholesterolu v krvi a bránia vzniku krvných zrazenín. Tiež sú dobré pre posilnenie nervového systému.

Poškodenie a kontraindikácie:

Majú vysoký obsah kalórií. Buďte veľmi opatrní s ich spotrebou, najmä ak máte alergickú reakciu na potraviny. V tomto prípade by ste nemali konzumovať viac ako 30-50 gramov za deň. Ak budete konzumovať väčšie množstvo kešu, môže to spôsobiť opuch, vyrážku alebo podráždenie. To môže viesť k alergiám na všetky druhy orechov. Sú používané na liečbu ochorení kardiovaskulárneho systému, ale predávkovanie z nich môže poškodiť imunitný systém.

Takže ako stále platí, všetkého veľa škodí. A to aj v tomto prípade. Kešu oriešky si kľudne bez výčitiek doprajte aj vy, ale nie v príliš veľkom množstve.

Plusy a mínusy konzumácie obľúbených kešu orieškov
Foto: pinterest.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN