Pavol Hammel považuje trojobal za najväčší vynález ľudstva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Pavol Hammel na krste kulinárskeho kalendáru Pri sporáku stál Foto: SITA

Slovenský spevák Pavol Hammel si rád dopraje dobré jedlo, na zdravé pokrmy si pritom veľmi nepotrpí. Bez výčitiek si najradšej pochutnáva na vyprážanom „hocičom“. „Všetko, čo je vyprážané, milujem. Trojobal je najväčší vynález ľudstva,“ povedal v rozhovore pre portál Webnoviny.sk labužník, ktorý vypráža od bravčového mäsa, rýb, šampiňónov až po baklažán takmer všetko.

„Zeleninu zjem samozrejme len vyprážanú, je to vlastne vegetariánsky základ, nie?“ uvažuje. „Ja som proste všežravec, vystríham sa zdravých a diabetických jedál,“ dodal muzikant, ktorého starostlivosť o vlastné telo predstavuje jednorázová ročná prehliadka u lekára. „Ani neviem, aký má cholesterol,“ dodal.

Bez názvu
Foto: SITA

Ako ďalej v rozhovore prezradil, veľmi nerád sa rozpráva o cholesterole či o chorobách spojených s nezravým jedálničkom. „Ja to vôbec neriešim, nie je nič horšie, ako baviť sa o chorobách a podobne. Keď to doteraz moja telesná schránka vydržala, tak potom to netreba riešiť,“ uviedol šesťdesiatriročný muzikant, ktorý si z času na čas bez výčitiek pomaškrtí aj na parených buchtách či iných sladkostiach.

„Ak sa k jedlu pridá správny ‘katalyzátor’ ako vínečko alebo pivečko, ktoré to zjemnia, nie je o čom diskutovať,“ pokračuje náročný muzikant, ktorý kvôli dobrému pitiu k jedlu radšej odstaví auto, než by si ho mal odoprieť. „Gurmánska sieť musí byť nepretržitá. Neviem si predstaviť, žeby som si dal rezeň a k tomu Coca-Colu alebo minerálku, to by som sa zbláznil,“ uzavrel.

Vyprážané gule od Paľa Hammela

Bez názvu
Foto: www.about-recipes.com

Potrebujeme:

tenké plátky bravčového mäsa

4 natvrdo uvarené vajcia

šunka

červená kápia

uhorky

majonéza

postrúhaný syr

kečup

Postup:

Každý plátok bravčového mäsa naklepeme, posolíme a posypeme mletým čiernym korením. Môžeme aj potrieť horčicou. Položíme naň plátok šunky, nadrobno pokrájanú kápiu, šampiňóny, uhorku a navrch položíme natvrdo uvarené vajcia . Zvinieme do závitku, upevníme špáradlom, obalíme v trojobale a na miernom ohni vyprážame. Vypražené gule narežeme, nie rozrežeme, ostrým nožom. Do rezu pridáme majonézu, posypeme strúhaným syrom a kvapneme trochu kečupu. Podávame s opekanými zemiakmi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Hammel