Obrazom: Jakubovo námestie voňalo farmarskými dobrotami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Farmársky Dobrý trh
Na Jakubovom námestí v bratislavskom Starom Meste si stovky ľudí vychutnalo prvý farmársky Dobrý trh. Ulicu, kde zvyčajne parkujú autá, zaplnili pulty s domácimi syrmi, klobásami, vínom či rybami. Okrem predajcov farmárskych výrobkov sa na trhu prezentovali aj pestovatelia ovocia a zeleniny. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 27. apríla (WEBNOVINY) – Slnečné počasie vylákalo na Jakubovo námestie v Starom Meste stovky ľudí, ktorí si vychutnali prvý farmársky Dobrý trh.

Ulicu, kde zvyčajne parkujú autá, zaplnili pulty s domácimi syrmi, klobásami, vínom či rybami. „Od začiatku Dobrých trhov som túžila, aby sa zorganizovali tu na Jakubovom námestí a presvedčila som o tom aj našich partnerov, s ktorými trh organizujeme. Je úžasné, že tentoraz má trh úplne nový rozmer. Sú tu najmä výrobky farmárov z prvej ruky z blízkeho i širšieho okolia,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Obrazom: Farmársky Dobrý trh

Farmársky Dobrý trh
Na Jakubovom námestí v bratislavskom Starom Meste si stovky ľudí vychutnalo prvý farmársky Dobrý trh. Ulicu, kde zvyčajne parkujú autá, zaplnili pulty s domácimi syrmi, klobásami, vínom či rybami. Okrem predajcov farmárskych výrobkov sa na trhu prezentovali aj pestovatelia ovocia a zeleniny. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Farmársky Dobrý trh
Na Jakubovom námestí v bratislavskom Starom Meste si stovky ľudí vychutnalo prvý farmársky Dobrý trh. Ulicu, kde zvyčajne parkujú autá, zaplnili pulty s domácimi syrmi, klobásami, vínom či rybami. Okrem predajcov farmárskych výrobkov sa na trhu prezentovali aj pestovatelia ovocia a zeleniny. Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Farmársky Dobrý trh
Na Jakubovom námestí v bratislavskom Starom Meste si stovky ľudí vychutnalo prvý farmársky Dobrý trh. Ulicu, kde zvyčajne parkujú autá, zaplnili pulty s domácimi syrmi, klobásami, vínom či rybami. Okrem predajcov farmárskych výrobkov sa na trhu prezentovali aj pestovatelia ovocia a zeleniny. Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Farmársky Dobrý trh
Na Jakubovom námestí v bratislavskom Starom Meste si stovky ľudí vychutnalo prvý farmársky Dobrý trh. Ulicu, kde zvyčajne parkujú autá, zaplnili pulty s domácimi syrmi, klobásami, vínom či rybami. Okrem predajcov farmárskych výrobkov sa na trhu prezentovali aj pestovatelia ovocia a zeleniny. Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Farmársky Dobrý trh
Na Jakubovom námestí v bratislavskom Starom Meste si stovky ľudí vychutnalo prvý farmársky Dobrý trh. Ulicu, kde zvyčajne parkujú autá, zaplnili pulty s domácimi syrmi, klobásami, vínom či rybami. Okrem predajcov farmárskych výrobkov sa na trhu prezentovali aj pestovatelia ovocia a zeleniny. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Okrem predajcov farmárskych výrobkov sa na trhu prezentovali aj pestovatelia ovocia a zeleniny. Jedného z nich prestavila Nadácia Horský park, ktorá na Jakubovo námestie priniesla Agrokruh – systém pestovania a odbytu prírodnej zeleniny, ktorá sa pestuje v čistom prostredí a bez použitia rôznych prípravkov pri jej pestovaní.

Permakultúra zas vysadila bylinkovú záhradu vo veľkom, doteraz prázdnom črepníku. O jej ďalšie zveľaďovanie sa postarajú deti z materského centra Prešporkovo.

Farmársky Dobrý trh
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

V stánku Dobrého trhu úradovala aj starostka Starého Mesta, ktorá návštevníkom od rána ponúkala sladké dobroty od staromestských senioriek. Každý návštevník mohol symbolicky prispieť a Dobrý trh získal predajom koláčov takmer 210 eur. Tie si rozdelia staromestské denné centrá.

Dobrý trh takmer pred dvoma rokmi obnovil tradíciu organizovania trhov v Starom Meste a stal sa obľúbeným podujatím pre tisíce obyvateľov. „Chceme, aby tradičné trhy fungovali aj na iných miestach, ako je napríklad Poľná ulica, kde pripravujeme celkovú rekonštrukciu trhoviska, a celkom iné, nové trhovisko na Rybnom námestí,“ dodala starostka Rosová.

Farmársky Dobrý trh
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Dobrý trh organizuje o.z. PUNKT, ktoré je aj jeho správcom, v spolupráci s mestskou časťou Bratislava – Staré Mesto. Myšlienku podporila Nadácia Tatra banky, partnerom podujatia je Slow Food Pressburg a Tuli. Mediálni partneri sú .týždeň, sme.sk, Rádio_FM, Inspire magazín, Doba Mag, Staromestské noviny, in.ba, citylife.sk a obedovať.sk.

Dobrý_trh
Foto: SITA/Jozef Jakubčo
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať